Hattrick av Wandell mot Leksand

avJohannes Hägglund

Publicerad:
Uppdaterad:

Nyförvärvet glödhet inför SHL-premiären

Foto: TOBIAS ERIKSSON / PIC-AGENCY SWEDEN
Tom Wandell var glödhet i träningsmatchen mot Leksand.

Han var Örebros namnkunnigaste värvning inför säsongen – och nu har Tom Wandell presenterat sig på allvar.

I träningsmatchen mot Leksand gjorde Örebros stjärncenter hattrick.

– Han leder laget till vinsten och kommer att bli jätteviktig, säger Daniel Viksten, som avgjorde straffläggningen mot Leksand, till klubben hemsida.

I Tom Wandell har Örebro gjort en av SHL:s mest meriterade värvningar inför den här säsongen. Wandell gjorde totalt fem säsonger i Dallas Stars och svarade där för 43 poäng i världens bästa liga.

Wandell har i de inledande matcherna i Örebro bildat kedja med Greg Squires och Joel Mustonen

– Det finns definitivt kemi mellan oss. Både Joel och Greg är intensiva och explosiva spelare som kan skjuta pucken bra. Jag är lite mer utav en passningsspelare så jag hoppas kunna lägga en hel del mackor till grabbarna, sa Wandell till klubbens hemsida tidigare i veckan.

I träningsmatchen mot Leksand visade 29-åringen att han även kan göra mål också.

”Blir jätteviktig”

Han kvitterade nämligen Leksands ledning tre gånger om. 1-1 gjorde Wandell, framspelad av Marcus Weinstock och Siim Liivik, i den andra perioden. Sedan klev Leksands 17-årige talang Rickard Hugg fram och satte 2-1. Den ledningen stod sig perioden ut, men Wandell var inte färdig. I inledningen av tredje perioden kvitterade han till 2-2 och sedan satte han även 3-3, efter att Jesper Ollas gett Leksand ledningen.

– Han (Wandell) betyder jättemycket. Han ser riktigt bra ut och blir bara bättre och bättre. Han leder laget till vinsten, och kommer att bli jätteviktig, säger lagkamraten Daniel Viksten till klubbens hemsida.

Även efter förlängningen var resultatet 3-3 och matchen gick till straffar. Wandell missade sin straff, men det gjorde inte Daniel Viksten, som såg till att Örebro till slut besegrade Leksand.

– Skönt. Det var inget jättebra spel, men vi står upp bra, säger Viksten.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM