Douglas Murray nära division 1-lag: ”Positiv”

HOCKEY

Brunflo ligger för tillfället nia i hockeyettan norra.

Nu kan de få ett välkommet tillskott – i tidigare NHL- och Tre Kronor-backen Douglas Murray.

– Han tyckte att det lät som en intressant idé, säger sportchefen Tommy Samuelsson till ÖP.

Cirka två veckor har gått sedan Douglas Murray, som har 518 NHL-matcher i bagaget, gick ut med beskedet att en lång hockeykarriär är över.

– Det är väl så att 30 general managers inte vill ha mig. Det är bara att acceptera. Jag vet att jag fortfarande kan lira, men det blir inget mer nu, sa han då.
Men nu kommer en ny vändning. Det finns uppenbarligen en general manager som är intresserad av Douglas Murrays tjänster.

”Han är positiv”

Han heter Tommy Samuelsson och representerar Brunflo, som för tillfället ligger nia i hockeyettans norra serie.

I en intervju med Östersundsposten säger Samuelsson att de är i kontakt med 36-åringen, som senast spelade i tyska Kölner Haie.

– Douglas har jag pratat med, säger han, och fortsätter:

– Han är positiv, men han är i USA nu och håller på med affärer så vi skulle höras vid jul. Det är många bitar som ska stämma för att den här typen av saker ska gå i hamn.

”I dagsläget ganska bra”

Samuelsson har tidigare legat bakom värvningar till Brunflo som Igor Larionov (921 NHL-matcher), Scott Young (1181 NHL-matcher) och Jonathan Hedström.

Han tror att Murray, som spelat både VM och OS med Tre Kronor, skulle göra sig bra i hockeyettan.

– Bara att köra in honom på isen skulle väl vara lite kul. Men han säger själv att han måste börja träna ordentligt och division 1 är i dagsläget ganska bra. Där måste man vara med, så vi får se om han kan kliva på is och börja träna, säger Samuelsson.

ARTIKELN HANDLAR OM