”Är man AIK:are gäller bara guld”

HOCKEY

Tränarens kaxiga utspel inför finalen mot överlägsna LHC

Foto: Stor glädje i AIK efter att man slagit Modo.

AIK är i SM-final mot storfavoriten Linköping.

Då är tränaren Ylva Lindberg kaxig.

– Är man AIK:are är det bara guld som gäller, säger hon.

AIK förlorade den första semifinalen mot Modo, men kvitterade matchserien i lördags och vann med klara 3–0 under söndagen.

Nu väntar en tuff kamp om guldet mot suveräna Linköping. Men Ylva Lindberg räds inte motståndet.

– Det finns ingen silvermedalj, det är bara guld som räknas. Att gå för guld har varit vårt mål hela säsongen, jag vet inte hur man ska göra annars. Spelarna har jobbat stenhårt för det, säger Lindberg.

Samtidigt är hon medveten om den tuffa uppgift som väntar. LHC har bara förlorat en av sina 37 senaste matcher – AIK måste vinna två av tre för att få lyfta pokalen.

– Men det är en härlig utmaning. De får gälla som favoriter, men Leksand har visat att det går att slå dem, säger Ylva Lindberg.

Håller med Boork

Hur AIK ska gå till väga?

Enligt förbundskapten Leif Boork är det tre saker som talar för att det ska bli en finalknall: AIK:s bredd, deras defensiv och deras kontringsspel.

Ylva Lindberg håller med. Hon medger att det faktum att finalserien för första gången spelas i bäst av tre kan gynna hennes lag.

– Jag vet inte hur Linköping har matchat sina spelare, det ska vi börja kolla på nu. Men vi har verkligen kunnat gå runt på många spelare. Spelarna har varit friska hela säsongen och vi är förberedda. Vi är definitivt inte slitna.

Framhäver målvakten

Hon hyllar också försvarsspelet med målvakten Minatsu Murase i spetsen.

– De två senaste matcherna har det verkligen fungerat bra och de gånger som det inte gjort det har Minatsu hållit oss kvar när vi haft svackor.

Första finalmatchen är på onsdag. Hur förbereder ni er?

– Spelarna kommer få vila i morgon, sedan tränar vi på tisdag och sedan är det match. Vi är sjukt sugna.

Första finalmatchen spelas på onsdag med AIK som hemmalag. Linköping spelar hemma i andra matchen och i en eventuell tredje.

ARTIKELN HANDLAR OM