”Den varianten klara jag nog inte att göra om många gånger...”

Silfverbergs fräckis sänkte Arizona

NEW YORK. Jakob Silfverberg är på väg mot dundrande slutspelsform.

Han gjorde ett konstmål och kompletterade md två assist när Anaheim slog Arizona i natt.

– De senaste tio matcherna har jag fått mer och mer förtroende av coachen och nu är självförtroendet på topp, säger han till Sportbladet efter 4-1-segern.

Anaheim Ducks rustade upp truppen ordentligt innan trade deadline och hämtade in spelare som Thomas Fleischmann (från Florida), Simon Depres (från Pittsburgh), James Wisniewski (från Columbus) och Korbinian Holzer (från Toronto).

Men i den första matchen i det som allmänt ses som grundseriens slutsträcka var det gamle bekantingen Jakob Silfverberg som förde ankorna till seger.

”Kommer jag inte klara många gånger”

Han gjorde till exempel ett enastående vackert konstmål när han en bit in i tredje perioden kom loss på vänsterkanten, avlossade ett skott som tog i kryssribban – och på något sätt tog han ner returen med handen, fick ner pucken på klubban och stötte in den.

– Ja, den varianten kommer jag inte klara av att göra om många gånger, skrattar den 24-årige gästriken är vi når honom efteråt.

– Jag tyckte jag fick på ett jäkla bra skott och när returen studsade ut fick jag bara upp handen och sedan hann jag bara tänka att...hur gick det där till, he he.

”Mer förtroende”

”Jacke” stod för två assist också och såg överhuvudtaget påfallande inspirerad ut.

– De senaste åtta-tio matcherna har jag fått mer och mer förtroende av Bruce (Boudreau, coachen) och poängen har trillat in så självförtroendet är på topp, säger han.

– Idag fick jag spela med Ryan Kesler och Fleischmann, som ju precis kommit hit från Florida, och trots att det var första matchen vi spelade ihop funkade det väldigt bra.

”Väldigt bra lag”

Den förre brynäsaren är nöjd med Anaheims nya framtoning inför spurten in mot slutspelet.

– Ja, jag tycker klubben gjorde några riktigt intressanta förstärkningar och på papperet känns det som vi har ett väldigt bra lag. Nu gäller det bara att vi gör jobbet också, säger han.

Svenske backen Klas Dahlbeck, som skickades från Chicago till Arizona i samband med den stora Antoine Vermette-trejden, gjorde samtidigt första matchen för sin nya klubb.

– Det var väldigt exalterat i omklädningsrummet före matchen med alla nya killar och jag tycker vi gjorde en rätt bra match. 4-1 speglar inte händelserna, säger han till nhl.com.

Förlusten var dock Arizonas tionde raka.

Kolla in Silfverbergs fräckis här

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!