Fula smällen – kan stängas av i play-in

Uppdaterad 2015-03-06 | Publicerad 2015-03-05

LULEÅ. Chris Abbott satte en tuff huvudtackling på Frölundas Erik Gustafsson.

Nu rasar Frölunda mot Luleåstjärnan - som riskerar att bli avstängd inför lagets viktiga play-in-matcher.

– Den är ganska ful faktiskt, säger Gustafsson.

Mötet mellan Luleå Hockey och Frölunda var på förhand helt betydelselöst. Men efter matchen kan den ha kommit att ha blivit en tung smäll för båda lagen.

I slutet av den tredje periodens satte nämligen Luleås lagkapten Chris Abbott en tuff tackling på Frölundas Erik Gustafsson. Men Abbott utvisades inte ens två minuter - och det fick det gästande laget att rasa.

– Som tur är så hinner jag se någonting komma. Tur att jag hann göra det för jag har ont i huvudet nu. Jag fattar inte att de inte kan se den. De är fyra man ute på isen. Jag tycker att den är ganska ful faktiskt. Vi har snackat om det här hela året att de här tacklingarna ska bort, säger Erik Gustafsson själv efter smällen.

Tycker du att han ska bli avstängd?

– Jag vill inte tycka till om en eventuell dom eller något. Jag hoppas att de som tittar närmare på den sköter sitt jobb, säger han.

”Jag är förvånad”

Frölundatränaren Roger Rönnberg har själv haft Chris Abbott som spelare. Han är förvånad över att hans förre spelare valde att sätta in tacklingen.

– Vi reagerar kraftigt när vi ser den först. Jag är förvånad. Jag har tränat Chris och känner honom som sportsman. Han är inte den som brukar åka och leta sådana saker. Jag har pratat med honom också och han är ångerfull, säger Roger Rönnberg.

Situationsrummet har bestämt sig för att titta vidare på Abbotts tackling. Och nu riskerar Luleåstjärnan att bli avstängd till lagets viktiga play-in-matcher som inleds på lördag mot Djurgården.

– Frågan ägs av situationsrummet. Situationen har fångats upp. Om den går vidare till referensgruppen så kommer det att fattas ett beslut i morgon (fredag), säger domarchefen Peter Andersson.

Luleå Hockeys lagkapten Chris Abbott vill själv inte uttala sig om tacklingen.

– Jag har inga kommentarer, säger Abbott.

Följ ämnen i artikeln