”Vill inte ha fler smällar”

Av: Johannes Hägglund

Publicerad:

Karlsson gör succé – efter dubbla hjärnskakningar: ”Himla kul”

LINKÖPING. Förra säsongen drabbades Sebastian Karlsson av två hjärn­skakningar.

Nu tänker LHC-centern ändra spelstil lite – och värdera bättre.

– Jag kanske inte slänger mig in huvudlöst i alla situationer, säger Karlsson, som blev stor matchhjälte mot Djurgården.

Sebastian Karlsson, 27, hade det tungt efter nyår förra säsongen. Inom loppet av drygt en och en halv månad drabbades han av två hjärnskakningar.

Låg bakom alla mål

– Givetvis tråkigt att missa slutspelet, det roligaste på säsongen. Samtidigt när säsongen är slut är det ex antal månader när det inte är hockey. Då var det bara att ha tålamod och vila skallen, säger Karlsson, som ­sedan i mitten av maj har kunnat träna för fullt.

Mot Djurgården i går blev han stor matchhjälte. 27-åringen var med i förarbetet till Oscar Sundhs 1–0 och gjorde sedan själv 2–1, med ett kyligt backhandavslut.

– Det hör inte till vanligheten, men kul att bidra, ­säger Karlsson leende.

– Bara att vara tillbaka och spela ishockey igen efter två allvarliga skador är så himla kul. Och det är kanske det som gör det, spelglädjen, säger Karlsson.

”Viktig seger”

Är du orolig att åka på en ny hjärnskakning?

– Nej, inte när jag spelar. Men klart att jag inte vill ha fler smällar mot huvudet. Jag har försökt att ta det lite lugnare nu och försöka ha mer överblick. Jag vet hur jag ska säga det, men jag kanske inte slänger mig in huvudlöst i alla situationer, utan jag försöker värdera ­lite bättre, säger Karlsson.

Segern mot Djurgården var extra skön för LHC med tanke på kollapsen i premiären, då laget tappade 1–4 till 6–4 mot HV71.

– Vi fick lite saker emot oss då, men viktigt att studsa tillbaka och vinna nu. Vi lyckades behålla lugnet hela matchen, säger Karlsson.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN