LIF krossade på nytt

avFredrik Falk

Ny förlust mot Linköping

1 av 2

Jämnt i två perioder – sedan rasade Leksand ihop igen.

Efter 1-5-förlusten mot Linköping tangerar LIF rekordet för den sämsta öppningen någonsin i högsta serien.

– Det tar på psyket, säger LIF:s tränare Andreas Appelgren till C More.

Sju matcher och noll poäng.

Leksands bedrövliga inledning på SHL fortsätter.

I och med storförlusten mot Linköping tangerade LIF rekordet för den sämsta öppningen i Elitserien/SHL genom tiderna (se faktaruta nedan).

– Vi behöver vinna någon match snart, det klart att det tar på killarna när vi trots allt spelar ganska bra i tre perioder, det tar på psyket och det klart att det är frustrerade och tungt just nu, säger Andreas Appelgren.

Gästerna hängde dock med spelmässigt i två perioder och var stundtals det bättre laget i Saab Arena. I sista minuten av andra perioden, mitt i Leksandspressen, snappade Broc Little upp pucken och satte 1-0 mellan benen på Oscar Alsenfelt.

Rasade ihop i tredje

Den kallduschen följdes upp av ännu ett bakslag – den här gången med blott 11 sekunder spelade av sista perioden. LHC:s poängspelare Jacob Micflikier var sist på pucken efter fint förarbete av Jakub Vrana.

Efter 2-0 rasade krislaget Leksand ihop och släppte in ytterligare tre mål, även om Fredrik Händemark tröstmålade för dalalaget.

– Det känns som man står och säger samma sak efter flera matcher. Två perioder som är bra, där jag tycker att vi ska komma ifrån med en ledning. Sedan kommer vi in och har en bra känsla inför tredje och så förlorar vi den, det funkar inte att släppta in så mycket mål, säger Appelgren.

Forsling nätade

Den tjeckiske 18-åringen Vrana var inblandad i en hel del på isen i sin ”comeback” och noterades för ett mål och en assist.

Efter två förluster är Linköping tillbaka på vinnarspåret och gladast i LHC var kanske backen Gustav Forsling, 18, som gjorde sitt första SHL-mål, 5-1-kassen.

– Det var riktigt skönt att vinna den här till slut, det var lite oroligt i första, säger Gustaf Forsling.

Leksand värvade i går en ny back från just Linköping.

ARTIKELN HANDLAR OM