Matchstraff efter vårdslös tackling

avTomas Ros, Fredrik Falk, Lukas Sahlin

Flanagan helt groggy

1 av 3

Örnsköldsvik/Stockholm. Modo vann på straffar mot Färjestad.

Men matchens mest omdiskuterade situation kom tidigt in i första perioden – när Färjestads Jesper Jensen sänkte Kyle Flanagan.

– Han gör det för att skada, säger Tre Kronors assisterande förbundskapten Rikard Grönborg.

Det smällde både här och där i Örnsköldsvik under inledningen av den första perioden.

Först klippte nyss avstängde Shawn Lalonde dit 1-0 i powerplay för FBK, efter drygt en minut. Strax därefter small det ordenligt i mittzon.

Modos Kyle Flanagan manglas totalt på mittplan av Färjestads danske landslagsback Jesper Jensen och den omskakade hemmaspelaren fick ledas av isen.

”Såg illa ut”

Tacklingen såg ut att träffa Flanagan rätt i huvudet.

Jensen fick fem minuter plus game misconduct för charging och Modo kvitterade i powerplay genom Janos Hari.

– Han gör det för att skada. ”Cheap shot”. Han kommer in från blind side. Jensen tog Joel Lundqvist på hemma-VM 2012, han är ovårdad, säger Tre Kronors assisterande förbundskapten Rikard Grönborg till Sportbladet.

Trolig hjärnskakning

Färjestads Olivier Kylington tyckte dock inte att det skulle blivit någon utvisning.

– Jag såg ju hela situation, det var inte någon armbåge mot ansiktet eller någonting. Modospelaren kollar ned i backen och då kommer Jensen i full fart och det är väl regelrätt att tackla någon. Han (Flanagan) tittar ned i isen, säger Kylington.

– Flanagan känner sig stel i nacken men förväntas kunna spela på fredag, säger Modos läkare Göran Thorén.

Men tränaren Anders Forsberg säger att läkarens besked om Flanagan var fel:

– Han måste ha tittat på fel spelare. Han var groggy. Det är nog hjärnskakning. Det smög sig på", säger Anders Forsberg om Flanagans skada. Det såg ut som en bra tackling, men jag antar att den träffade i huvudet och tog illa, säger Forsberg.

Flera omdiskuterade situationer

Det var en grinig match överlag, med flera situationer som SHL:s situationsrum kan komma att granska i efterhand. Bland annat satte Färjestads Anton Hedman in propp mot huvudet på Modos Gustav Possler. I andra perioden gick Luciano Aquino ned på isen efter en misstänkt crosschecking mot ansiktet.

Efter två mållösa och spelmässigt jämna perioder fick matchen till slut avgöras på straffar. Efter två ramträffar av Färjestad blev det Victor Olofsson som fixade bonuspoängen för Modo.

– Alltid skönt att vinna på hemmaplan. Jag försökte bara sätta den bredvid honom. Vi gör en bra match, det är jämnt och vi skapar mycket chanser, säger Olofsson.

ARTIKELN HANDLAR OM