Matchhjälte efter jobbiga måltorkan

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYR N
HOCKEY

KARLSTAD. Han har haft måltorka i sex matcher.

Mot Färjestad hittade Rhett Rakhshani nätet två gånger om - och blev stor matchhjälte när Malmö bröt sin förlustrad.

– Skönt att få det överstökat men detta var en ren lagseger, säger Rakshani efter 2-1-segern. 

Inför matchen mot Färjestad hade Malmö tre raka segrar och de hade bara tagit en vinst på sex försök. Färjestad hade däremot tagit tre raka vinster. Men nu kom det efterlängtade trendbrottet för skåningarna.

Malmö visade prov på ett resolut presspel i den första perioden men trots att man var intensiva i offensiv zon, så lyckades man inte få till ett etablerat anfallsspel. Sju minuter in mittenakten tog Rhett Rakhshani emot pucken på bladet och ståendes på knä bombade han in 0-1. Gästerna utökade senare till 0-2, även den gången via Rakhshani. 

Och målen smakade extra gott för amerikanen som haft blött krut i bössan i sina sex första matcher i Malmötröjan. 

Satte två

Men nu fick han stänka in pucken två gånger om.

– Det var viktigt, så klart. Men jag har alltid inställningen att gör man bra i från sig så kommer målen. I samband med min skada hade jag svårt att skjuta men nu har jag fått tillbaka skottet och det känns bra. Jag har ju fått lägen så jag har hela tiden trott att det är bara är en tidsfråga. Nu kom två mål och det var skönt att få det överstökat, säger Rakhshani och hyllar även sina lagkamrater:

– Jag är så stolt över det här laget. Det krävs en riktigt bra försvarsinsats att bara släppa till ett mål bakåt på bortaplan. Vi spelade desperat, visade karaktär och vi täckte skott hela tiden. Men vår bästa spelare i våra numerära underlägen var Oscar Alsenfelt.

Färjestad bytte målvakt i den tredje perioden och Stefan Stéen fanns då inte ens med på avbytarbänken när han ersattes av Lars Haugen.

– Han kände sig hängig så då fick det bli så, säger Gereon Dahlgren, assisterande tränare, kort om målvaktsbytet.

Fick matchstraff

Fem minuter in i tredje perioden åkte Andy Miele på ett matchstraff för en tackling (checking from behind) som sänkte Linus Persson. FBK-spelaren slog huvudet i sargen och kommer att bli borta de närmaste dagarna. Det renderade i att hemmalaget fick spela powerplay i fem minuter - men man fick ändå inte hål på Malmöförsvaret i det läget. Både Dahlgren och Malmös tränare Peter Andersson ifrågasatte matchstraffet. 

– Jag tycker att det var tufft. Det var en knuff men den såg inte så jättehård ut och det var en bit från sargen. Men jag förstår domarna också, man vill ju stävja det där, säger Andersson.

– Jag håller med om det. Det var en knuff i ryggen som tog olyckligt. Men jag förstår också domarna i det läget eftersom han (Linus Persson) kliver av och blev skadad, säger Dahlgren. 

ARTIKELN HANDLAR OM