Uppvisning av Sedinarna i natt

HOCKEY

Andra NHL-matchen för Linus Omark.

Ny show? Nej, den stals helt av bröderna Sedin.

– Det där är Sedin-magin, sa kedjekompisen Alexander Burrows efter Vancouvers 2–1-seger mot Edmonton.

Foto: Fin kväll för Sedin-kedjan.

Efter succéstarten senast riktades många ögon mot Linus Omarks andra raka hemmamatch i Oilers-tröjan.

Men den förre Luleåspelaren förde en anonym tillvaro mot Vancouver.

Under de 14.17 minuter som han hade på isen skapade Omark inte mycket och hade heller inga skott på mål.

Men det hade knappt de övriga i Edmonton heller. Totalt avlossade Oilers bara tolv skott på mål, varav ett enda i den tredje perioden.

Istället kom det mesta att handla om bröderna Sedin.

”Kandidat till årets mål”

I natt var de briljanta och låg bakom båda Canucks-målen.

Och vilka mål sedan.

1–0 kom 6.12 in i den första perioden.

– Märk mina ord, det är en kandidat till årets mål, som en tv-kommentatorn uttryckte det.

Hur det gick till?

Jo, Daniel Sedin fick tag på pucken i mittzon och istället för att bara dumpa ned den längs sargkanten skickade han den hårt diagonalt in i kortsargen bevisligen för att med en sargstuds hitta brodern.

Henrik slog tillbaka pucken omgående till Daniel som nu avancerat in i zon. Och istället för att skjuta i ett halvt friläge passade Daniel pucken till Burrows som kunde raka in den i tom bur då den stackars målvakten Devan Dubnyk var totalt bortgjord.

– Det där är Sedin-magin. Jag tycker kedjan borde gjort mer poäng. Jag skulle kunnat göra fyra mål bara genom att stå där i kväll så som det förflyttade och passade pucken, sa Alexander Burrows till nhl.com.

Daniels åttonde raka med poäng

2–0 kom efter 6.37 av den andra perioden bara sekunder efter att Oilers blivit fulltaligt.

Denna gången passade Daniel parallellt med mållinjen till en fristående Henrik som även han kunde skjuta in pucken i ett öppet mål.

Edmontons Jordan Eberle reducerade sedan med blott fem sekunder kvar av matchen – med det där enda skottet i tredje perioden. Tidigare under matchen hade även Magnus Pääjärvi missat en straff för hemmalaget.

Men Vancouvers seger var aldrig i fara och laget tog nu tredje raka bortasegern. För Daniel Sedin innebar de två assisten att han nu gjort poäng i åtta matcher i rad.

Vancouvers coach Alain Vigneault var hypernöjd över det hans två största stjärnor visade upp.

– De var enastående. Det var troligen den bästa matchen de spelat i år. De spelade den typen av match som vi behöver och förväntar oss att de ska spela. Det gamla talesättet är att dina bästa spelare måste vara de bästa för att du ska kunna vinna. Vi är inte annorlunda än något annat lag.

Och visst var tvillingarna själva nöjda efter uppvisningen.

– Det var en stor match för oss. Vi hade fart på benen hela kvällen. Vi hittade spelet och förflyttade pucken bra. Jag tror att den senaste veckan eller så har jag verkligen känt att vi har haft fart på benen och känt oss mycket bättre, sa Henrik Sedin till nhl.com.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL