”De sparkade undan benen”

HOCKEY

Nu talar Bremberg ut om kaoset i HV71: ”Ville bryta redan i maj”

Foto: VÄGEN TILLBAKA Fredrik Bremberg tvingades bort från HV71 för en månad sedan. Nu tränar han med Djurgårdens hockeygymnasium och har siktet inställt på att fortsätta på elitnivå.

Fredrik Bremberg, 38, tvingades att lämna HV71 för en månad sedan.

Nu talar han ut om kaoset och krisen i Jönköping.

– Om sanningen ska fram så ville HV71 bryta kontraktet redan i maj. Sedan ringde de tillbaka till mig tre dagar senare och sa att det inte gick ihop, säger Fredrik Bremberg.

Sportbladet träffade Fredrik Bremberg på måndagsförmiddagen. Han tränade med Djurgårdens hockeygymnasium och efter isträningen körde han start och stopp samt hastighetsträning under ledning av gamle vännen Nichlas Falk, numera juniortränare i Djurgården.

Det var en svettig Bremberg som valde att tala ut med Sportbladet efter träningen. Svetten rann i ansiktet och ångmolnet över huvudet var lika stor som en medicinboll.

Bara fyra matcher

Han har valt att hålla sig undan media innan utköpet från HV71 var färdigt.

– Nu ska det vara löst med HV71, ska ha blivit klart i helgen, säger Fredrik Bremberg.

Det blev bara fyra matcher i HV71. Sedan var det hejdå och godnatt för Bremberg.

Nu väljer han att tala ut om kaoset i HV71 och berättar att han fick sparken redan i maj. Men togs tillbaka på ett halvskumt sätt några dagar senare.

– Om sanningen ska fram så ville HV71 bryta kontraktet redan i maj. Sedan ringde de tillbaka till mig tre dagar senare och sa att det inte gick ihop ekonomiskt, säger Fredrik Bremberg och fortsätter:

– Jag hade sug med en ny tränare i HV71. Men jag förstod att det skulle gå så här till slut. Vi har bara suttit och väntat på varandra, säger Bremberg.

”Får ta nya tag”

Han är besviken över hur sista tiden i HV71 blev. Att få sparken och sedan inbjuden med armbågen tillbaka är ingen optimal uppladdning.

– HV71 sparkade undan benen på mig, men nu får jag ta nya tag och gå vidare, säger han.

Nu är det hårdträning för Bremberg. Siktet är inställt på att fortsätta på elitnivå, i Sverige eller utomlands.

– Jag är inte i tokform ännu, men jag jobbar på skridskoåkningen, det behövs. Jag hade haft ett perfekt läge att sluta nu, men jag vill verkligen spela vidare och jag vet att jag kan spela på en hög nivå, säger Bremberg.

Djurgården?

– Nej, de har tydligt sagt i media att jag inte är välkommen.

ARTIKELN HANDLAR OM

HV71