Landeskog föll i ”rookie-mötet”

HOCKEY

Flera svenskpoäng i Detroits seger

Foto: Oilers fick Gabriel Landeskog på fall.

NEW YORK. De kommer att spela mot varandra otaliga gånger under de kommande decennierna, så chanserna till revansch lär bli många.

Men i det allra första NHL-mötet i natt fick drafttvåan Gabriel Landeskog se sig slagen av draftettan Ryan Nugent-Hopkins.

Edmonton slog Colorado med 3-1.

De är de två mest spektakulära och begåvade rookies som klivit in i NHL sedan Sidney Crosby debuterade för sex år sedan och hockeyvärlden tar för givet att de under kommande decennier kommer utkämpa giganternas kamp i världens bästa liga.

Så det blev viss hausse när 18-åringarna Ryan Nugent-Hopkins – vald som etta i sommarens draft – och Gabriel Landeskog – vald till som tvåa i samma draft – för första gången gick i clinch på en NHL-is när Edmonton Oilers gästade Denver i natt.

Och Nugent-Hopkins drog alltså längsta strået i denna den första av många, många ronder.

Avalanche hade återigen svårt att leverera hemma i Pepsi Center, medan ett Edmonton fullt av självförtroende fortsatte spela sina kvicka, effektiva hockey – trots en riktigt tung, och framgångsrik, urladdning mot Washington bara ett dygn tidigare.

Slutresultat: 1-3.

Ingen av super-rookisarna producerade några poäng, men bägge var bra och världen vet ju – de duster ynglingarna kommer utkämpa i framtiden blir klassiker.

Det blir alltid slutspelshockey när rivalerna Detroit Red Wings och San Jose Sharks möts, oavsett vilken tid på året det sker, och nattens möte i Joe Louis Arena utgjorde ingetdera.

Det var en förträfflig match – och de blågula i Wings bidrog i högsta grad till underhållningen. Henrik Zetterberg och Tomas Holmström gjorde varsitt mål, och Nicklas Lidström i tidig Norris Trophy-form assisterade till båda.

Sharks begick dock färre misstag, var lite kallare, hade en utmärkt Joe Thornton på målhumör och vann med 4-2.

Därmed har Wings, som inledde säsongen så fint, plötsligt förlorat tre raka och sviten måste brytas i kommande natts bortamöte med Minnesota.

– Men man kan inte bli frustrerad. Det går upp och ner under en säsong och när man förlorar några matcher i rad är det bara att köra ner huvudet och jobba ännu hårdare, säger Nicklas Lidström till nhl.com.

Alexander Steen gjorde sitt sjätte mål för säsongen när hans St. Louis gästade Calgary i natt.

Därmed är han bäste svenske målspottare i NHL just nu, med en strut mer än Loui Eriksson.

Det hjälpte dock inte mot Flames, som främst tack vare en lysande Miikka Kiprusoff i kassen, vann med 3-1.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL