Bremberg tränar igen – med Dif

HOCKEY

Efter sparkningen från HV 71.

Nu tränar Fredrik Bremberg, 38, med Djurgården igen.

– Det är en chans för honom att komma på is igen, säger Nichlas Falk, assisterande tränare för J18-laget.

Den 30 september valde HV 71 att sparka Fredrik Bremberg med omedelbar verkan. Sedan dess har puckgeniet inte kunnat träna med något lag

Men nu har Bremberg äntligen gått på is igen. Och han gör det med sin gamla klubb Djurgården – men inte med a-laget utan med klubbens J18-lag där förre lagkamraten Nichlas Falk numera är tränare.

”Linkan inte den vi söker”

– Vi tar hand om alla gamla spelare som fått sparken. Nej, skämt åsido: för mig var det självklart att säga ja när ”Linkan” hörde av sig och frågade. Jag kollade med min chef (sportchef Janne Järlfelt) och han hade inga invändningar, säger Nichals Falk.

Både i fredags och i går var Bremberg med och tränade med juniorlaget och planen är att han ska fortsätta även den kommande veckan.

Djurgården gick i ett tidigt skede ut och sa att de inte var intresserad av att han Bremberg i laget. Ett ställningstagande som inte verkar ha förändrats.

– Nej, jag visste inte ens att han skulle vara med och träna med

juniorlaget. Vi har inte diskuterat hans namn över huvud taget. Vi ska i första hand ha in en center och ”Linkan” är inte riktigt den spelartyp vi söker, säger Djurgårdens assisterande tränare Tomas Montén.Hans Abrahamsson

ARTIKELN HANDLAR OM