Rögles bottennapp – föll mot jumbon

HOCKEY

Första förlusten mot Tingsryd på sex matcher

Sex raka segrar mot Tinsgryd – men i går tog det stopp.

Rögle åkte på säsongens bottennapp och föll mot jumbon, 2–3.

– Det är inget snack om saken, vi ska vinna en sådan här match, säger Rögle-forwarden Simon Olsson.

Nej, Rögle har inte fått spelet att stämma – ännu.

I våras vann skånepågarna båda mötena med Modo i kvalserien och höll på att skrälla sig till en elitseriebiljett, men den här säsongen har det hittills blivit fler förluster än segrar.

På tisdagskvällen kom den sjätte i raden när Tingsryd 3–2-besegrade Rögle efter förlängning – jumbon Tingsryd som inför matchen förlorat de sex senaste mötena lagen emellan.

– Vad håller vi på med? Vi slarvar och ger Tingsryd för mycket lägen att göra mål. Vi strular till det, helt enkelt, sade forwarden Simon Olsson till HD efter matchen.

”Ska vinna en sån här match”

– Vi i laget hade kravet att ta tre poäng här och det ska andra runt omkring också kunna ha. Det är inget snack om saken, vi ska vinna en sådan här match.

Förre Växjö-spelaren Dustin Johner avgjorde för Tingsryd drygt två minuter in i sudden. Han och storspelande målvakten Michal Zajkowski var smålänningarnas stora segerorganisatörer.

– Vi ger alltid järnet, men till skillnad från många gånger tidigare i höst fick vi utdelning i kväll, säger Johner till SMP.

Rögle-tränaren Roger Hansson var, precis som Simon Olsson, inte nöjd.

– Jag har precis frågat mina spelare om de tycker att de förlorat mot ett bättre lag i kväll – och de svarade nej på den frågan, sade han på presskonferensen efter matchen, enligt SMP.

ARTIKELN HANDLAR OM