Efter fiaskot – AIK skickar iväg keepern

Foto: Markus Svensson, AIK.
HOCKEY

Två fiaskoinsatser.

Nu lånas AIK:s målvakt Markus Svensson, 27, ut till allsvenska Oskarshamn.

– Han behöver matchträning för att komma i fullgod form, säger sportchefen Anders Gozzi.

Markus Svensson fick en mardrömsdebut när han ersatte stjärnan Viktor Fasth mot Linköping.

Redan efter sex minuter hade han släppt in tre mål och efter en förstaperioden var han tillbaka som båsöppnare.

Nästa gång han fick chansen, mot HV71, rasade AIK ihop fullständigt och tappade en 7–2-ledning i sista perioden (HV vann med 8–7 efter straffläggning).

Nu lånas Svensson ut till IK Oskarshamn, som han spelade med 2001-2008. Han ska spela med IKO mot Södertälje på fredag och mot Almtuna nästa onsdag.

”Haft två knepiga matcher”

– Markus är en skicklig målvakt och har haft två knepiga matcher i sin debut i elitserien. Han behöver matchträning för att komma i fullgod form. Vi har sett både i träningsmatcher och på träningen vilken kapacitet han besitter och är övertygada om att han med matchträning kommer bli en viktig kugge för oss framöver, säger AIK:s sportchef Anders Gozzi till klubbens hemsida.

Lånas främst för två matcher

– Med rådande situation för Troy Davenport har vi valt att söka en tillfällig ersättare, och har kommit överens med AIK och Markus Svensson om att låna honom för i första hand två matcher, SSK hemma och Almtuna hemma.

– Vi har från Alexander Bengtsson fått utmärkta prestationer i Davenports frånvaro, men för att avlasta honom ser vi möjligheten med Markus Svensson för en kortare tid. En skicklig målvakt och en utmärkt kille, dessutom med en bra historik i klubben, säger Oskarshamns tränare Fredrik Söderström till klubbens hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM