Purcells hattrick sänkte Coyotes

1 av 2 | Foto: ap
Teddy Purcell satte första hattricket i karriären.
HOCKEY

NEW YORK. Coyotes var ”on a roll”.

Men i natt kom de till Tampa – och fick dyngstryk.

– Ja, det var en härlig urladdning. Men vi visste att de hade haft en tuff match mot Flyers kvällen innan och såg till att utnyttja det, säger unge Lightning-backen Victor Hedman till Sportbladet efter 8–3-segern.

När de slog Flyers igår natt tog Phoenix Coyotes åttonde raka segern och hockeyskribenter över hela Nordamerika, inklusive den här, gick i spinn över prärievargar som såg ut att vara på väg att jaga resten av ligan på flykten.

Vi hann dock inte mycket mer än sätta punkt förrän sviten var bruten. För att inte säga söndertrasad. Redan efter en period i nattens match i St. Petes Times Forum hade Tampa ledningen med 5–0, en bit i andra stod det 7–0 och till slut blev det alltså 8–3.

– Det var en härlig urladdning för oss. Vi har gått och förlorat en massa jämna matcher på slutet, trots att vi spelat bra, så det här behövdes, säger Victor Hedman när vi når honom på telefon efter slutsignalen.

Purcell satte tre

Han hymlar inte med att hemmalaget utnyttjade det faktum att motståndarna hade en tuff match i benen.

– Vi visste såklart att de haft en hård fajt mot Flyers kvällen innan och vi visste att målvakten Jason LaBarbera inte stått på länge, så vi gick ut stenhårt och väldigt mycket. Det gav bra utdelning, säger ”Vigge”.

Matchens lirare var Teddy Purcell, en 25-åring som kom till Lightning från LA Kings förra året och fått ett dundrande genombrott som kedjekamrat till Vincent Lecavalier och Simon Gagne i år.

Stamkos tar in på Daniel Sedin

Mot Coyotes stod han för NHL-karriärens första hattrick.

– Ja, han har väl varit lite doldis förut men man såg redan när han kom ifjol att det är en begåvad kille och nu har han varit hur bra som helst. Vi har stor nytta av honom, förklarar Hedman och fortsätter:

– Våra två första kedjor är grymma, men även övriga formationer är bra. Alla bidrar. Ikväll gjorde till exempel Johan Harju (en assist) en riktigt bra match.

Steven Stamkos svarade för ett mål och en assist och knappade därmed in på Daniel Sedin i toppen av poängligan.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL