Välkomna till mardrömmen

Publicerad 2012-03-17

Galen kvalfeber i Karlskoga: ”Bra läge att möta Dif”

David mot Goliat I kväll måste hockeyjätten Djurgården vinna mot lilleputten i sammanhanget BIK Karlskoga. ”I kvalserien kvittar det om man är snickare på fri­tiden eller har hus på Värmdö för tio miljoner”, säger Karlskoga-backen Martin Thelander, 30.

Djurgården välkomnas till en kokande gryta.

Med hjälp av en fanatisk hemmapublik ska lilleputten BIK Karlskoga välta jätten Djurgården.

– I kvalserien kvittar det om man är snickare på fri­tiden eller har hus på Värmdö för tio miljoner, säger backen Martin Thelander, 30.

Karlskoga kokar av hockeyfeber och det väntas fullsatt (5 650 åskådare) när Djurgården gästar i dag.

– Det bubblar hockey i Karlskoga. Det är ett otroligt intresse. Jag har aldrig varit med om något liknande, säger sportchefen Stefan Bengtzén.

Det är landsort mot storstad och 4,5 miljoner kronor i spelarbudget mot 35 miljoner.

BIK Karlskoga trivs med att vara underdog och vill gärna jävlas med mesta mästarna.

”Kan vinna”

– Vi har en spelarbudget på fyra och en halv miljon, det är ju löjligt i sammanhanget. Det finns fortfarande de som jobbar vid sidan av i vårt lag. Vi har någon lärare, någon säljare och någon lagerarbetare. Det har knappast Djurgården. Men nu är vi i samma serie och i det här läget kvittar det vilka förutsättningar man har. Vi kan vinna varenda match, säger Stefan Bengtzén.

– Den mentala ingången till kvalserien ska man inte underskatta. När det står i tidningarna att spelarna i Djurgården har hela föreningen på sina axlar och att folk kommer bli arbetslösa om de åker ur är det klart att det påverkar, ­säger backen Martin Thelander.

Han var på isen senast det var fullsatt i Nobelhallen, mot Hammarby i superallsvenskan den 26 februari 2003.

”Lite ryskt”

– Det är en skitskön hall att spela i, speciellt när det är fullt. Det är lite ryskt över det hela, säger han på bred värmländska.

– Det känns som ett bra läge att möta Djurgården. Vi har allt att vinna, de har allt att förlora. Inga förväntar oss att vi ska ­vinna, utom vi själva. Men vi tycker inte synd om Djurgården. Vi vill bara gräva gropen ännu djupare för dem.