Ny kvartsfinalflopp – de kan lämna HV

Publicerad 2015-03-23

Tiotal spelare kan nu bytas ut

JÖNKÖPING/Stockholm. Säsongen är över för HV71 – för femte året i rad tog det stopp i kvartsfinal.

Många nyckelspelare har kontrakt över nästa säsong, men ett tiotal spelare kan försvinna efter förlusten mot LHC.

– Vi ska rekrytera på ett otroligt bra sätt, säger tränare Andreas Johansson i C More.

HV71 och kvartsfinaler har inte varit någon bra kombination de senaste åren. Kvällens förlust innebär att Jönköpingslaget har åkt ut i kvartsfinal fem år i rad. I och med uttåget intensifieras arbetet inför nästa säsong för sportchefen Johan Hult och den assisterande sportchefen Johan Davidsson. Positivt för klubben är att många nyckelspelare har kontrakt över nästa säsong, däribland hela förstakedjan (Erik Christensen, Ted Brithén och Calle Ridderwall). Även på backsidan ser det bra ut inför kommande år. Jere Karalahti, Chris Campoli, Kristofer Berglund och Mattias Karlsson har alla ett år kvar på kontraktet.

Wesslau lämnar

En som dock lämnar klubben är målvakten Gustaf Wesslau. Han har inte velat uttala sig om framtiden, men som Sportbladet redan har skrivit blir det Köln nästa säsong för HV71:s förstemålvakt.

Några andra namnkunniga spelare vars kontrakt går ut är Andreas Jämtin, Teemu Laine, Riley Holzapfel och Patrik Carlsson.  27-årige Carlsson har gjort fyra säsonger i HV71, men det här kan ha varit hans sista. Enligt MrMadhawk är Frölunda intresserade av HV-centern.

– Vi har börjat scanna marknaden. Och naturligtvis finns det en naturlig koppling till Frölunda, men han trivs också väldigt bra i HV 71, säger agenten Patrik Aronsson till bloggen.

”Ska rekrytera på ett otroligt bra sätt”

Efter matchen så var Andreas Johansson mycket besviken men redan sugen på att blicka framåt.

– Det har gått jäkligt fort, jag är inte redo att sluta jobba det kan jag säga. Jag skulle vilja fortsätta. Det här året har varit otroligt kul och lärorikt, säger han till C More och fortsätter:

– Vi känner att vi är på rätt vägg, vi kommer ta ytterligare steg för att öka vår träningsdos och noggranhet. Sen ska vi rekrytera på ett otroligt bra sätt så vi blir ännu starkare, säger HV 71-coachen.

Följ ämnen i artikeln