SHL 2015/2016

Karlskrona nätade – efter 5,5 sekunder

Av: 

Erik Karlsson

HOCKEY

Men föll ändå mot serieledarna

Fem sekunder, det var allt Karlskronas Alexander Wiklund behövde för att chocka serieledarna Frölunda med ett rekordmål.

Men trots drömstarten föll nykomlingen för elfte gången på tolv matcher.

– Just nu är det en klen tröst, säger rekordskytten till TT.

Karlskrona mot Frölunda var på förhand en lättippad historia. Jumbon KHK skulle rimligen inte ha en chans mot serieledarna som så sent som i tisdags avfärdade Linköping med 7-1.

Men det örat hade inte hemmaforwarden Alexander Wiklund lyssnat på – alls.

Tiden justerades

Direkt på nedsläpp rusade han fram snodde pucken av Frölundabacken Lukas Bengtsson och störtade in på mål och tryckte upp ett slagskott i krysset. Matchklockan hade då tickat upp på sex sekunder. Enligt C More var den inofficiella tiden 5,5 sekunder – och kort senare justerade även det officiella matchprotokollet ner tiden till fem sekunder.

– Det går väldigt fort, jag ser att de sjabblar med pucken och får tid med pucken och försöker få till ett bra skott och lyckas, säger 24-åringen till C More.

Det innebär att Alexander Wiklund är ny rekordhållare som den snabbaste målskytten i SHL:s historia. En sekund bättre än HV 71-spelaren Per Gustafsson och Modos Magnus Wernbloom som nätade på sex sekunder 1992 respektive 2000. För Wiklund var dessutom målet hans första i SHL-sammanhang.

Men rekordmålet räckte inte.

Powerplay avgjorde

Frölunda kvitterade först genom formtoppade Joel Lundqvist som hittade målet i powerplay efter assist av radarpartnerna Ryan Lasch.

– Jag behöver inte ens titta ibland, jag vet att han är där, säger Lasch i C More.

Även avgörande 2-1 kom i powerplay. Den här gången var det andra PP-uppställningen som fick utdelning när Lukas Bengtsson sköt blå och pucken letade sig in via KHK-spelare.

”Vi har varit uträknade”

Slutresultatet, 3-1 satte Nicklas Lasu i öppen kasse.

– En bra match, vi får med oss tre poäng som vi vill. Vi börjar lite halvknackigt. Efter tio minuter i första så sätter vi lite bättre passningar och får mer flyt i spelet och det känns inte som de orkar med riktigt i 60 minuter, säger 3-1-skytten.

Pelle Hånberg sågade sitt lag efter en svag period senast, i dag var han mycket mer positiv.

– I dag hade vi, som kontrast till förra matchen, det hjärta som krävs för att spela den här typen av hockey. En väl genomförd hockeymatch mot Sveriges bästa lag just nu. Grabbarna krigar oerhört bra i dag och offrar sig verkligen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL 2015/2016

Karlskrona HK

Frölunda HC

SHL Svenska hockeyligan