Växjöstjärnan stängs av i tre matcher

HOCKEY

Växjöstjärnan Robert Rosén anmäldes till disciplinnämnden efter tacklingen mot Malmös Jens Olsson i den första semifinalen.

Nu meddelar disciplinnämnden att Rosén stängs av i tre matcher och missar de kommande semifinalerna mot Malmö.

– Som vanligt lägger jag ingen värdering på DN:s beslut, hälsar Växjös tränare Sam Hallam via ett sms till Sportbladet.

Växjö Lakers vann första semifinalen mot Malmö Redhawks efter en jämn och grinig historia. Men nu får laget klara sig utan stjärnan Robert Rosén under de kommande matcherna i semifinalserien. Rosén anmäldes till disciplinnämnden efter en tackling i slutet av matchen mot Malmös Jens Olsson. Nu meddelar disciplinnämnden att Rosén stängs av i tre matcher.

Kommer in som tredje spelare

Disciplinnämnden motiverar beslutet till avstängning med att Rosén bland annat kommer in som tredje spelare i situationen, han hoppar in i situationen och att skaderisken anses vara hög.

”Går för att stänga sargen”

Förutom de tre matcherna bötfälls Rosén med 25 000 kr för tacklingen. Ett tungt avbräck för smålänningarna då Rosén är lagets tredje bästa poängplockare under säsongen. Sportbladet träffade Rosén efter gårdagens match, som då sa följande om situationen:

– Jag har inte kollat bilderna men från min sida är det inte meningen som en tackling. Jag går för att stänga sargen. Sen har jag faktiskt ingen uppfattning vad som händer. Som sagt är det inte ens meningen som en tackling.

– Jag tror inte att det blir någon avstängning. Det tycker jag inte. Det är slutspel och ska vara lite känslor, sa Robert Rosén till Sportbladet efter matchen.