Boston ville ha Carl Söderberg i januari

HOCKEY

Linköping satte stopp: De bad om ursäkt

LINKÖPING. Carl Söderberg debuterar snart i NHL.

Bruins ville ha över 27-åringen redan i januari - men det stoppades av LHC.

– Vi visade tydligt vår upprördhet och det slutade med att Boston ringde och bad om ursäkt, säger klubbdirektören Mike Helber till Corren.

Den senaste veckans stora följetong har varit Carl Söderbergs vara eller icke vara i VM respektive Boston. Förbundet stoppade först 27-åringen från NHL för att de ville ha med honom i VM senare i vår. Men Söderberg fick stöd av spelarfacket NHLPA eftersom han ansågs vara free agent. Då trotsade han förbundets beslut och stack över till andra sidan Atlanten.

Hade Boston fått bestämma hade Söderberg gjort den resan redan i januari. Enligt Corren ville Söderberg lämna, men Linköping stoppade övergången.

”Klart att vi reagerade”

– Klart att vi reagerade och undrade vad de sysslade med därborta? Hur kan någon tro att vi ska släppa elitseriens bästa spelare utan att få något som helst tillbaka?, säger LHC:s klubbdirektör Mike Helber till tidningen.

– Vi visade tydligt vår upprördhet och det slutade med att Boston ringde och bad om ursäkt. Redan då gjorde vi klart att vi kunde tänka oss att bryta kontraktet med Carl när vår säsong var slut. Det gjorde vi också. Det är egentligen det enda som vi hjälpt till med, säger Helber, som menar att det aldrig var någon tvekan från klubbens sida att bryta kontraktet i förtid.

– Nej, inte när Carl bad om det.

Söderberg slutade tvåa i elitseriens poängliga med 60 poäng (31+29) på 54 matcher.

ARTIKELN HANDLAR OM