Oduya-vännernas upptåg: ”Undrade om vi var idioter”

avPatrik Larsson

Publicerad:

”Hockeykändisarna” överraskade vännen med peruker och lösskägg

Foto: REUTERS

Chicagos Johnny Oduya, 31, fick oväntat stöd i nattens Stanley Cup-match.

15 influgna vänner dök upp i full ”Oduya-mundering”.

– Han garvade åt oss och undrade om vi var idioter, säger vännen och förre lagkamraten Mikael Zettergren.

Mitt under brinnande Stanley Cup-slutspel slängde Johnny Oduya ut en fråga till sina vänner hemma i Stockholm.

Om de bara kunde korsa Atlanten och komma på besök så skulle Chicago-backen fixa biljetter till nattens match mot Boston.

15 vänner nappade på erbjudandet, bland annat Mora-duon Mikael Zettergren, 31, och Mattias Beck, 30, och Almtunas Jimmie Kraft, 32.

– Vi hade en Facebook-sida där vi skrev att vi skulle göra något roligt. Vi hade tröjorna, men då kom någon på den geniala idén att vi skulle köpa skägget, berättar Zettergren, som tidigare har spelat med Oduya i Hammarby, för Sportbladet.

”Var med i de flesta tv-kanalerna”

Kompisgänget bestämde sig för att överraska NHL-stjärnan. Resultatet – peruker, lösskägg och Oduya-tröjor – blev iögonfallande för de medierna.

– Först trodde de att vi var kanadensare, men när de fick reda på att vi var svenskar och kände Johnny ville alla prata med oss. Vi var med i de flesta tv-kanalerna, fortsätter Zettergren.

Efter den massmediala uppladdningen tog de sitt stöd till läktaren. Oduya, som spelade fram till ett mål i Chicago-vinsten (3-1), roades av upptåget.

”Garvade åt oss”

– Han garvade åt oss och undrade om vi var idioter, skrattar Zettergren.

Hjälpte det? Det gick ju bra på isen.

– Det var nog den mest överlägsna segern de har haft här, så vi får hoppas att det gav någon effekt. Men det är svårt att säga.

Hur länge har ni känt varandra?

– Vi har umgåtts sedan vi var 19-20 år gamla. Vi har firat midsommar och åkt på olika resor. Vi har hållit ihop ett ganska stort gäng under lång tid. Det började i ”Bajen”.

Efter matchen var huvudpersonen själv tvungen att skynda iväg med resten av laget, men om det skulle gå hela vägen för Chicago räknar ”Oduya-fansen” med att det blir ytterligare ett besök.

– Man hinner inte umgås så mycket förrän det är över, men vi får köra en bra, fet fest när de förhoppningsvis vinner. Då kanske vi flyttar in i huset, säger Zettergren.

Chicago leder finalserien med 3-2 i matcher.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

NHL