HV71

Landslagsduo på väg att lämna HV

Av: 

Linus Norberg

HOCKEY

Uppgifter: Har redan gjort klart med Moskva-klubb

Mattias Karlsson och Daniel Fernholm.

Foto: Bildbyrån

HV 71 ser ut att tappa två av sina landslagsbackar.

Ett hett alternativ för både Mattias Karlsson och Daniel Fernholm är KHL.

Enligt uppgifter är Karlsson redan klar för en Moskva-klubb.

– Klart man är sugen, säger han till Sportbladet.

Efter två säsonger i Timrå värvades Mattias Karlsson, 27, till HV 71.

Där har han vuxit ut till en av lagets absolut viktigaste backar och redan krossat sitt tidigare rekord vad gäller poäng i elitserien.

9 mål och 20 assist gör honom poängbäst bland Jönköpingslagets backar och placerar Karlsson dessutom som sexa i hela elitseriens totala backliga.

Förnekar Moskva-klubb

Nu kan Sportbladet avslöja att den 104 kilo tunge Karlsson är på väg till KHL. Kontraktet med HV 71, som går ut efter säsongen, har han fortfarande inte förlängt – och uppgifter säger att han redan är klar för en klubb i Moskva.

Något Karlsson själv förnekar.

– Det stämmer inte. Men det finns enorma pengar i Ryssland och karriären är kort för en hockeyspelare. Klart man är sugen att sticka dit, men jag lägger allt fokus på slutspelet nu, säger HV-backen som har haft flera samtal med sin agent och bekräftar att flera intressen från KHL.

"HV är enda alternativet i Sverige"

– Man kanske får ta det med en nypa salt. I slutändan handlar det om att det ska dyka upp något riktigt konkret och då får man sortera och se var det landar.

Hur går diskussionerna med HV 71?

– Det är inte uteslutet att stanna i HV, vi har pratat om framtiden sedan, typ, det första landslagsuppehållet. Däremot är HV det enda alternativet i Sverige, jag är inte intresserad av att gå till någon annan elitserieklubb.

Även Daniel Fernholm är en annan landslagsback som kan lämna HV 71 efter säsongen. Enligt Sportbladets uppgifter är hans huvudspår att återvända till Ryssland.

Fernholm har redan representerat tre klubbar i KHL och den här säsongen har det blivit 16 elitseriepoäng för 29-åringen.

Agenten Joakim Persson:

– Det ska man väl inte sticka under stolen med att han är sugen på KHL igen. Jag kommenterar inte enskilda spelare, men jag har generellt en löpande diskussion med flera KHL-klubbar.

HV 71 möter Linköping i den första kvartsfinalmatchen i kväll.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

HV71