”Jag förstår inte vad han gör här”

HOCKEY

Timrås stjärna rasar mot tyske domaren

SÖDERTÄLJE

Som vanligt vimlade det av NHL-stjärnor på isen.

Men det var en tysk domare som stal all uppmärksamhet.

– Jag förstår inte vad han hade här att göra, säger Timrås Jonathan Hedström.

Foto: SCHNURRIGT VÄRRE... Tyske domaren Thomas Schurr var inte populär i Timrålägret efter tavlan som bestal gästerna på ett segermål.

Det var nog fler som ställde sig den frågan efter Thomas Schurrs insats i matchen mellan Södertälje och Timrå.

Nog försökte han, men det var uppenbart att den tyske domaren hade svårt att hänga med i elitserietempot. Det resulterade i mängder av underliga utvisningar och domslut.

Timråforwarden Jonathan Hedström tvekade inte när han skulle ge sin syn på domarinsatsen.

- Skandal. Det är för dåligt helt enkelt, säger han.

Det mest uppmärksammade domslutet kom i den tredje perioden, vid ställningen 2-2. Jonathan Hedström högg på en retur och hann ? som det ser ut på tv-bilderna ? slå in pucken innan SSK-målvakten Rastislav Stana hunnit blockera med plockhandsken.

”Det är ju sanslöst...”

Men mål blev det inte.

- Det är sanslöst. Jag hinner ju slå in pucken. Jag skulle aldrig slå på plockhandsken om han hade pucken, och om jag nu gjorde det så borde jag ha blivit utvisad, säger Jonathan Hedström.

Timrå hade flera bra chanser att i stället avgöra i förlängningen, men man fick nöja sig med oavgjort, 2-2. Ett ändå rättvist resultat med tanke på Södertäljes kraftiga anstormning i sista perioden.

- Det kändes som om vi hade kontroll på matchen under de två första perioderna. Sedan börjar vi krångla till det och då tog Södertälje över.

Men den allt mer imponerande sviten är ändå intakt: sex raka bortamatcher utan förlust. Senast Timrå besegrades på bortaplan var i november.

- Det är egentligen ingen skillnad på hur vi spelar, men vi är kanske bättre borta. Hemma brukar vi ibland ställa till det. Men det ska vi kunna fixa till, säger Jonathan Hedström.

Stefan Persson

ARTIKELN HANDLAR OM