KHL vill köpa loss stjärnduon

Av: Mattias Karlsson, PeO Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Joel Kellman jagas av KHL-klubbar
Foto: Mats Åstrand/TT / TT NYHETSBYRÅN
Joel Kellman jagas av KHL-klubbar

KHL-klubbar jagar och vill köpa loss SHL-stjärnor mitt under brinnande säsong.

Enligt uppgifter har både Växjös guldhjälte Viktor Andrén och Brynäs succécenter Joel Kellman fått konkreta förfrågningar. 

– Jag kan bekräfta att lag har hört av sig om de här två, säger agenten Johan Altberg, som representerar båda spelarna.

SHL-säsongen har nyligen inletts, men redan nu är klubbar från den penningstinna KHL på jakt efter några av de bästa spelarna. 

Sportbladet kan berätta att två tunga namn uppvaktats hårt av ryska klubbar med stor plånbok. 

Det handlar om Växjös målvakt Viktor Andrén, 24, och Brynäs center Joel Kellman, 24. En av klubbarna ska enligt uppgift vara storklubben Dynamo Moskva. I klubben finns redan svenske OS-forwarden Patrik Zackrisson.

Både Brynäs och Växjö har fått konkreta förfrågningar om att släppa respektive spelare men i dagsläget har man tackat nej:

– Jag kan bekräfta att lag har hört av sig på de två spelarna men vi har fått avslag från deras respektive klubbar, säger Johan Altberg.

Blev stor guldhjälte

Viktor Andrén klev in i förra säsongens slutspel när Viktor Fasth blev skadad och storspelade. Andrén vann samtliga fem matcher när Växjö tog SM-guldet. Han släppte bara in ett mål och landade på den smått osannolika räddningsprocenten 99,09.

Den här säsongen har Andrén matchat landslagsmålvakten Viktor Fasth. På de två matcher Andrén har stått har han bara släppt in tre mål och har räddningsprocenten 94,34. 

I ett Brynäs som har haft det tungt har Joel Kellman varit en av ljuspunkterna. Han har levt upp till förväntningarna som förstecenter. Med sina fyra mål är det bara tjecken Robert Kousal som gjort fler med sina fem mål. Kellman ligger också trea i den interna poängligan.

Publicerad: