Brynäs toppar och Frölunda förlorar – crazy

Publicerad:
Uppdaterad:

LINKÖPING. Crazy elitserien rullar vidare.

Brynäs vänder 0–3 till 4–3-seger och toppar serien.

Timrå – med åtta spelare borta – vinner mot obesegrade Linköping i Cloetta Center.

Skönt att man kan lita på Frölunda i alla fall.

Daniel Widing kvitterar till 3–3 bakom Rögles målvakt Christopher Nihlstorp. Kenny Jönsson deppar bakom målet.
Daniel Widing kvitterar till 3–3 bakom Rögles målvakt Christopher Nihlstorp. Kenny Jönsson deppar bakom målet.

Det är naturligtvis lätt att raljera över göteborgarna som, efter övertidssegern mot Modo, förlorade sin femte match av sex möjliga i går. Tycker – utifrån tv-bilderna – att det var en bra elitseriematch mellan två bra hockeylag.

Att vinna mot ett heltaggat Färjestad i Karlstad är inte alldeles enkelt.

Det kan rent av vara det svåraste ett lag i elitserien kan ge sig på. Framför allt om man står på hälarna de tio första minuterna.

Men snacket om att Frölunda inte spelar med tillräckligt mycket hjärta tycker jag är just snack.

Frölundas största problem är inte bristen på engagemang och vilja. Frölundas största problem är att man är laget alla vill vinna över. Hela tiden.

Frölunda vår tids Malmö

Det väntar ett mindre världskrig varje gång Ulf Dahléns spelare intar isen. Det måste Dahlén banka in i huvudet på sina spelare.

I en normal elitserie jagas de regerande mästarna av alla. I år är det ett lag som missade slutspel för två år sedan och som åkte ut redan i kvartsfinal i fjol.

Välkommen till Crazy elitserien.

Jag törs lova att såväl spelare, supportrar, som klubbledningar i tio av tio elitserieklubbar hellre vinner mot Frölunda än mot HV 71. Det har Dahléns gäng inte varit tillräckligt bra för att hantera så här långt.

Frölunda har blivit vad Malmö var i början av 1990-talet. En klubb med hög svansföring och tjock plånbok som köper några av de största stjärnor som finns lediga på marknaden. Malmö vände det till något positivt, en vi-mot-hela-världen-känsla.

Återstår att se om Frölunda kan göra samma sak.

Har bestämt mig för att räkna de gånger jag ser ett leende på Ulf Dahlén i samband med Frölundas matcher den här säsongen.

Själv var jag i Linköping och såg Timrå, utan fem absoluta nyckelspelare, vinna över Linköping. Magnus Pääjärvi-Svensson fick äntligen chansen att visa upp sig mer än tio minuter. Nu spelade supertalangen 17.22 och var en av isens bästa.

Elva poäng för Brynäs imponerar

Centern Tom Wandell agerade back för första gången i sitt hockeyliv och gjorde det som om han var Nicklas Lidström.

Varför är jag inte förvånad?

Brynäs har jag sett i fyra av de fem första matcherna så här långt. Övertygande är inte ett ord jag skulle använda för att beskriva Gävlelagets spel. Men elva poäng på fem matcher är ruskigt imponerande.

Crazy elitserien rullar vidare redan i morgon i en arena nära dig.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN