...skaffa psykolog - nu!

HOCKEY

Fansen skriker desperat efter nyförvärv, men jag tror inte det är medicinen.

Det är nämligen inte spelare Leksand behöver just nu.

Utan en bra psykolog.

"Tror fan det är hockeyversionen av tv-programmet FC Z jag ser"".

En desperat supporter skickar SMS till Sportbladet och jämför Leksand med Glenn Hysens hopplösa - och brutalt dåliga - lag i Z-tv:s populära fotbollssåpa. En annan ringer och berättar med gråten i halsen att han är på väg mot en kris i äktenskapet.

Jag förstår herrarna.

Jag förstår om herrarna känner sig grundlurade.

Efter en fantastisk försäsong har Leksand inlett återtåget tillbaka till allsvenskan och ingenting i spelet just nu talar för att så inte kommer att ske.

Tränaren Hans Särkijärvi sa på presskonferensen att Djurgården - som också hade fyra raka förluster bakom sig inför mötet i Globen - gjorde sin sämsta match för säsongen.

Ändå seger 5-1. Det säger allt om Leksand.

Jag förstår inte riktigt hur så många bra spelare lyckas prestera så lite - samtidigt. Som det såg ut i Globen i går håller Leksand allsvensk klass och då är jag nästan snäll i överkant.

Det ser nämligen fördjävligt ut.

Tränaren Pirro Alexandersson sliter sitt hår och han ser ut att ha åldrats i rekordfart. Hans axlar hänger och av hans uttalanden att döma verkar Pirro dessutom sakna något effektivt sätt att bryta mönstret för ett lag i fritt fall.

Någonting måste göras och det snabbt.

Det sitter i huvudet, Pirro

Jag tror inga nyförvärv i världen hjälper Leksand för tillfället. Snarare skulle det skapa kaos i det enorma kaos som redan råder i laget.

Nej, jag tror att problemet sitter i huvudet hos spelarna och det enda rätta är att tränaren Pirro Alexandersson redan i dag tar kontakt med närmaste idrottspsykolog.

Det kan inte vara möjligt att 22 spelare samtidigt kan tappa allt från skridskoåkning till närkampsspel och passningsförmåga.

Om inte en idrottspsykolog hjälper kanske det är dags för Leksand att agera i tränarfrågan. Det är knappast bara Pirros fel att Daladansen går i fruktansvärd otakt, men snart måste det till en förändring och det är alltid lättare att kicka en tränare än 22 spelare - även om ingen av dem förtjänar att kallas elitseriespelare just nu.

Tränaren Pirro Alexandersson påpekar att Leksand spelat fyra av fem matcher på bortaplan, men det hade inte spelat någon som helst roll om så laget hade lirat på månen.

Resultatet hade varit detsamma.

Leksand har haft "Återtåget 1" och "Återtåget 2" som slogan när de kämpat för en plats i elitserien.

Nu handlar det om "Återtåget 3".

Rakt ner i allsvenskan.

Patrik thornéus

ARTIKELN HANDLAR OM