Polisrazzia mot Curres företag

Publicerad:
Uppdaterad:

Datorer beslagtogs: Det här är ruggigt pinsamt

Polisen har gjort en husrannsakan hos Curt Lindströms företag.

Curre Lindström i Mälardalen AB misstänks nu för bland annat bokföringsbrott.

— Det här är ruggigt pinsamt, säger Curt Lindström.

"jag Känner inte till det här" Curre Lindström visste inte att polisen slagit till mot företaget som bär hans namn när Sporbladet talade med den hyllade hockeytränaren i går.
Foto: MICKE SOLEBRIS
"jag Känner inte till det här" Curre Lindström visste inte att polisen slagit till mot företaget som bär hans namn när Sporbladet talade med den hyllade hockeytränaren i går.

I tisdags genomförde ekobrottsmyndigheten i Stockholm en husrannsakan mot Curre Lindström i Mälardalen AB med fäste i Skärholmen.

Företaget, som jobbar med eventments, marknadsföring, bemmanningsuppdrag och föredrag misstänks för ekonomiska brott.

— Vi gjorde husrannsakan som ett led i en förundersökning mot företaget, säger Kim Andrews, åklagare på Ekobrottsmyndigheten i Stockholm.

Hyr ut sitt namn

Curt Lindström hyr ut sitt namn till företaget. Han har även en plats som ersättare i styrelsen. Företaget är välmående och året 2003-2004 gjorde man en vinst på 416 000 kronor och kunde även utöka antalet anställda från tre till elva.

Än så länge är forne förbundskapten i Finland och Sverige inte misstänkt för några brott.

Och inga förhör har förts med 64-årige Lindström.

När Sportbladet pratade med Curt Lindström i går befann han sig i Finland där han tränar och coachar Ilves.

— Jag känner inte till det här. Men stämmer det att polisen gjort en husrannsaken hos företaget är det ruggigt pinsamt, säger Curt Lindström.

Inte ansvarig

Lindström är inte på något sätt ansvarig för företaget. Han får konsultersättning av företaget och har fått en viss ersättning för att företaget uppbär hans namn.

Vid husrannsakan tog polisen värdehandlingar, dokument, datorer och annan bevismaterial.

Flera personer inom företaget har förhörts av polisen.

Enligt uppgift misstänker ekobrottsmyndigheten att Curre Lindström i Mälardalen AB haft arbetskraft som de varken betalat sociala avgifter eller skatt för.

— Just nu befinner vi oss i inledningen av en förundersökning och jag vill inte lämna några ytterligare kommentarer, säger Kim Andrews.

Förbundskapten för Sverige - och guld med Finland

Tomas Ros

Publicerad: