Två blir tre

HOCKEY

Frölunda förstärker på tränarsidan

Två tränare blir tre.

Efter den misslyckade starten i årets elitserie förstärker Frölunda på tränarsidan. Benny Westblom, med mångårig erfarenhet från klubben, blir mannen som ska hjälpa Stephan Lundh och Calle Johansson.

- I den situation vi har hamnat i nu har energin för tränarna gått åt till att hantera läget. Det är viktigt för lagets framgångar på lång sikt att vi jobbar med de unga spelarna, säger klubbdirektör Mats Ahdrian till GP.

I början ska inte Westblom vara med i båset under matcherna utan fungera som ett par extra ögon på läktaren. Däremot ska han assistera på träningarna. Anledningen till förändringen är att klubbledningen inte tycker att målsättningen som sattes upp inför säsongen har infriats, framför allt inte på träningarna.

Men något misstroende mot tränarduon ser man inte förändringen som.

- Nej, det är tänkt att förstärka gruppen och bredda den. Så gör vi när vi tar in spelare också. I stället för att säga att någon är dålig tar vi in förstärkning i tid, säger Ahdrian.

Westblom har funnits i Frölundas organisation i snart 30 år. Senast hade han ansvar för juniorerna. I år hade han tänkt ha ett sabbatsår, men så blev det alltså inte. Frölunda har engagerat Westblom resten av säsongen.

Sportbladet.se ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM