”Nyllet” och Henke knäckte Toronto

HOCKEY

NY Rangers fortsätter gäcka ”Suddens” Maple Leafs

Foto: Rangers-jubel NY Rangers besegrade Toronto borta – deras fjärde raka seger mot Maple Leafs.

New York Rangers undvek en femte förlust på sex matcher när man natten mot söndagen svensk tid vann på straffar, 5-4, mot favoritmotståndaren Toronto. Men trots att Maple Leafs förlorat de fyra senaste matcherna mot Rangers var lagkaptenen Mats Sundin inte alltför bedrövad efter slutsignalen.

- Jag är riktigt nöjd. Vi arbetade hårt och i den tredje perioden var vi bättre än dem.

Och Sundin ska vara nöjd med lagets tredje period. Efter en stark slutforcering lyckades Toronto få till en kvittering med tre minuter kvar och visade att man gärna kämpar in i det sista, och lite till – hela fem av lagets nio matcher så här långt har gått till övertid.

Men men än en poäng blev det inte den här gången för ”Suddens” Toronto.

Lundqvist knep ”Sudden”-straff

Gästande Rangers kunde istället vinna på straffar efter att Henke Lundqvist räddat tre straffar och 34 skott under matchen. En av straffsumparna för hemmalaget var just Sundin.

– Vi måste träna mer på straffar, erkände ”Sudden” efter matchen.

Till AP sade han vidare:

– Men jag är riktigt nöjd ändå. Vi ska inte nedslås av den här matchen. Jag tycker att vi arbetade mycket och i den tredje perioden var vi det bättre laget. Det var nära att vi vann under ordinarie tid, men vi tar i alla fall en poäng.

Tre poäng av Nylander

I Rangers var förutom Lundqvist även Michael Nylander framträdande. ”Nyllet” spelade fram till två mål och gjorde själv Rangers 3-2-mål i andra perioden, framspelad i power play av Jaromir Jagr och Michal Rozsival.

Veteranen Brendan Shanahan sköt Rangers mål i straffdramat.

Jim Jaber

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL