”Spela med bästa laget”

HOCKEY

Bengt-Åke kritisk till Boorks uttagningar

Foto: UTDÖMD TAKTIK Leif Boork får utstå mycket kritik för sitt val att ställa upp med olika lag. I går var Boork märkbart irriterad när han pratade med pressen.

Gävle. Leif Boorks kontroversiella sätt att matcha Brynäs får nu även kritik av förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson.

– Det är lite för tidigt att ställa över toppspelarna när säsongen precis startat. Han borde i stället spela bästa lag i alla matcher för att bygga upp en bra grund att stå på, menar Bengt-Åke Gustafsson.

Foto: Förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson.

Leif Boorks laguttagningar fortsätter att väcka uppmärksamhet och förbrylla både bland de egna spelarna och hos hockeyexperterna. I går såg Bengt-Åke Gustafsson Brynäs förlora mot Modo på plats i Läkerol Arena.

– Leif Boork har säkert en plan som inte jag kan sätta mig över, om han hade gjort så här i januari nästa år när det börjar dra ihop sig till slutspel hade jag haft större förståelse. Men det är lite tidigt att ställa över spelare redan nu för att de ska vara bra i slutet av serien, säger Bengt-Åke Gustafsson.

Sjödin: Jag vill spela

Ingen av Brynäs spelare vill förstås säga något kritiskt om sin tränare öppet, men lagkapten Tommy Sjödin som stod över i den omtalade förlustmatchen mot Södertälje, hade gärna spelat fler matcher i alla fall.

– Det är av matcher man bygger upp tempot i kroppen och om jag utgår ifrån min egen kropp så är det viktigt att få spela många matcher för att få upp elitserietempot. Förhoppningsvis får jag några matcher i rad nu så jag kommer in i tempot, säger Brynäs backveteran.

Vad tycker du om sättet Leif Boork matchar laget?

– Man har en ledare som har en spelidé och vad vi spelare då tycker är ointressant, vi kan bara följa idén.

Men laget måste väl acceptera tänket för att de ska kunna fungera och prestera?

– Det är bara följa idén och jag har inga andra kommentarer än det just nu, säger Sjödin.

Boork: Tappar inte tempo

Leif Boork är minst sagt irriterad över all uppståndelse hans laguttagningar fått och menar att kritiken är ovederhäftig och skjuter över målet.

– Man får inte vara rädd för att göra förändringar för att det finns tveksamheter. Vi har spelat så här hela försäsongen, så det är inga nyheter för laget. Det är nyheter för er som står utanför, ni vet ju inte vad vi pratade om i somras. Går man ifrån det konventionella tänkande så får man räkna med att det blir uppståndelse, säger Leif Boork.

Men behöver inte spelarna fler matcher för att få upp tempot i kroppen?

– Det tror jag inte. De som inte spelade i förra matchen kan omöjligt tappa tempo på tre dagar. Alla saker som görs som är nya får heller inte alla spelare att ställa sig upp och säga ”det tycker vi också”, för spelarna blir det en förändring.

ARTIKELN HANDLAR OM