Skröder sänkte Skellefteå

HOCKEY

- knappar in på Pavel Brendl i skytteligan

Per-Åge Skröder är stekhet just nu. Den pånyttfödde norrmannen öser in mål för sitt Modo.

I kväll blev det två nya 5-0-segern mot Skellefteå och nu utamanar han Pavel Brendl i skytteligan.

Modos förstafemma med hemvändaren Niklas Sundström, amerikanen Justin Morrison och pånyttfödde Per-Åge Skröder är elitseriens hetaste femma just nu. I kväll gjorde femman tre mål i 5-0-segern mot Skellefteå.

Powerplay nyckeln

Modo var fullkomligt överlägsna i första perioden och snurrade friskt i Skellefteås zon. Och det var förstafemman som satte tonen direkt. I en snygg kontring så satte Per-Åge Skröder 1-0 på en retur efter skott av Justin Morrison. Fem minuter senare var det dags igen. Denna gång i powerplay. Per Hedin skickade in en passning framför mål och där fanns Skröder igen och satte sitt 23:e mål för säsongen.

Med knappt två minuter kvar av perioden var det dags igen. Markku Tähtinen fick sätta sig i utvisningsbåset efter en eftersläng på Mikael Pettersson. Modo som för kvällen bjöd på bländande powerplayspel behövde bara 15 sekunder innan Justin Morrison kunde sätta trean framspelad av Skröder.

Skellefteå aldrig nära

I andra perioden var det Modo som hade spelet men bortalaget som skapade de hetaste chanserna. Anders Söderberg hade bland annat två ramträffar.

– Vi hade behövt sätta de chanserna, sa Söderberg till Canal+.

I sista perioden kom målen igen. Det var Modo som gjorde dem men denna gången var det andra och tredje-kedjan som producerade. Peter Öberg och Miloslav Horava utökade till den odiskutabla vinsten 5-0.

Mårthen Bergman

ARTIKELN HANDLAR OM