Frölunda värvar NHL-proffs

HOCKEY

Michael Holmqvist skrev på för tre år

Frölunda förstärker med Chicago-forwarden Michael Holmqvist.

Andreas äldre bror har skrivit under ett treårskontrakt.

– Med laget vi har nu har vi mycket stora möjligheter att vinna SM-guldet, säger Michael Holmqvist.

Foto: Michael Holmqvist.

Efter den fiasko-betonade säsongen 2006–2007 rustar Frölunda Indians rejält för att bli ett topplag. Efter värvningar som Toni Söderholm, Tuukka Mäntylä, Jonas Norqvist, Ari Ahonen och Justin Morrison tar nu Michael Holmqvist plats i truppen.

Kan alternera

I Michael Holmqvist får klubben en teknisk forward med 156 NHL-matcher för Chicago och Anaheim i bagaget. Han kan dessutom alternera som center och ytterforward.

Michael Holmqvist, äldre bror till Andreas, lämnade Sverige och Färjestad 1999 då han anslöt till TPS Åbo. Efter fyra säsonger i den finska ligan fortsatte han karriären i Nordamerika. Där har Holmqvist växlat mellan spel i AHL och NHL.

Frölundas sportchef Christer Kellgren kommenterar affären i ett pressmeddelande:

- Satsningen på Michael i truppen är långsiktigt strategisk. Nu har vi en trupp som dels är rustad för framtidens generationsskifte, och dels för en framtid med allt fler matcher.

”Enkelt val”

Michael Holmqvist gör sitt första träningspass med laget på tisdag. Något han ser fram emot:

- Jag har bara hört väldigt gott om Frölunda som klubb och Göteborg som idrottsstad så med alla detaljerna på bordet var valet ganska lätt. Viktigt för mig var också att komma till en klubb som satsar offensivt. Med laget vi har nu har vi mycket stora möjligheter att vinna SM-guldet.

Lars Öhman

ARTIKELN HANDLAR OM