Nedorost avgjorde i debuten

HOCKEY

Skellefteå bortavann mot Färjestad

Malmö uteblev succén och slovaken Andrej Nedrost fick sparken.

Men i Skellefteå hittade han rätt direkt - och blev matchhjälte.

– Här gav coacherna mig verkligen förtroende och lät mig spela mycket, säger Nedrost efter Skellefteås skrällseger 3–4 (1–0, 2–2, 0–1, 0–1) borta mot Färjestad.

Många är de spelare som lämnat Malmö under den här säsongen. 26-årige slovaken Andrej Nedrost valde att flytta till Skellefteå. Och om sejouren där blir lika lyckad som inledningen kommer det att bli succé.

Med dryga minuten kvar av förlängningen kom han fri och satte pucken säkert bakom Christopher Heino-Lindberg till Skellefteåtränaren Perra Johnssons glädje.

– Skönt att han fick en bra start, säger Johnsson.

Han fick spela mycket?

– Ja, men det är väl lika bra att han blir varm i kläderna direkt, han är ju här för att spela.

Kände förtroendet

Och tränarnas förtroende, det kände Nedrost verkligen.

– Innan matchen hade jag ju inte spelat på match på en månad och i början försökte jag ta det lugnt och känna lite på pucken. Men sen kände jag verkligen stödet från mina lagkamrater och framförallt från tränarna som lät mig spela mycket.

Märker du några skillnader mellan Malmö och Skellefteå?

– Det här är verkligen en grupp och alla jobbar hårt tillsammans. Inte så att det var dåliga killar i laget i Malmö, men organisationen var inte lika bra. Sedan märker man verkligen att Skellefteå är en hockeystad.

Annars var det Färjestad som började bäst och förde spelet i den första perioden och Skellefteå kan skatta sig lyckliga att ställningen ”bara” var 1–0 till värmlänningarna.

Inte ödmjuka

Men sedan kom raset för FBK, och tränaren Roger Melin har sett det förut.

– Vi tappar ödmjukheten och drar ned på tempot och helt plötsligt sänker vi kvalitén på vårt spel. Även om Skellefteå är bra är vi inte tillräckligt noggranna i spelet. Just nu ser det ut som det gjorde i början av serien men jag hoppas att vi kan hitta stabiliteten igen, säger Melin.

Men trots det raset tog sig FBK tillbaka in i matchen och Christian Söderström, bäste Färjestadslirare för kvällen, kvitterade sedan han kommit fri efter att ha hoppat ut från utvisningsbåset.

Minuterna senare gav Esa Pirnes FBK ledningen och få trodde att Skellefteå skulle resa sig. Men det gjorde man.

Med sitt andra mål för matchen kvitterade Jason King och tog matchen till förlängning, och Andrej Nedrost segermål gav Skellefteå den välbehövliga extrapoäng laget var ute efter.

– I förlängningen spelade vi med tre forwards hela tiden. Vi kommer att behöva den poängen, säger Skellefteåtränaren Perra Johnsson.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM