Janne ”Tjuren” Lindberg är död

HV71-profilen blev 82 år gammal

Publicerad 2023-03-01

HV-profilen Janne ”Tjuren” Lindberg har avlidit.

Han blev 82 år.

– Han har gjort mycket för oss. Stöttat oss under åren och varit en stor hjälp. Tråkigt, säger HV71:s ordförande Anders Wilander.

Det finns nog ingen som besökt Rosenlundshallen eller den nya Husqvarna Garden under åren som undgått den färgstarke allt i allon Janne ”Tjuren” Lindberg.

Han började som måldomare på 90-talet.

Därefter har han haft många titlar.

Domarvärd, HV-maskot, vaktmästare, lagvärd, supporter – Tjuren gjorde det mesta nere vid isen med målsättning att HV71 och motståndarlagen skulle ha det bra och få en premium-upplevelse

Och med en tjur intatuerad på flinten uppe på huvudet blev smeknamnet givet.

Efter en tids sjukdom har han nu avlidit.

– Jag minns alla kärleksfulla duster mellan honom och Peter Damberg. De skulle alltid överbevisa vem som kunde mest eller var starkast på ett roligt sätt. Man visste inte så mycket om Tjuren. Men han var världsvan förstod man. Han var en härlig och skön prick som hade en viktig funktion. Han var alltid vid isen och öppnade sargdörren och gjorde high five med oss spelare inför matcherna, säger HV-legendaren Johan Davidsson och fortsätter:

– Han var oerhört om sig och kring sig. Han sålde in mer reklam på sin egen bil än vad vår marknadsavdelning gjorde på spelarbilarna. Och så hade han ”Tjuren”, så klart, på reg-skylten.

Tjuren somnade in efter en tid av sjukdom och sörjs närmast av en son och en dotter.

Tjuren blev 82 år.

Janne ”Tjuren” Lindberg.

Följ ämnen i artikeln