Så har de stoppat Brynäs superkedja

Foto: Bildbyrån
HOCKEY

Brynäs superkedja har gjort 128 poäng den här säsongen – men bara en har kommit mot Linköping.

– Vi har väl matchat lite smått mot dem, och det ska vi fortsätta med, säger LHC-backen Eddie Larsson inför kvartsfinalserien.

Efter förlusten mot Frölunda blev Linköping fyra i tabellen och nu väntar Brynäs i kvartsfinal.

– Vi har gjort ett bra 2017 och går in i slutspelet med starkt självförtroende och har stark tro på vår egen kapacitet, säger LHC:s tränare Dan Tangnes.

– I grund och botten handlar det om det om att försöka spela matcherna på våra villkor. Sedan är det sekundärt att neutralisera motståndarnas skickliga spelare, säger Tangnes.

LHC får framför allt får se upp med är Brynäs superkedja, med Kevin Clark, Jesper Jensen och Oskar Lindblom, som tillsammans har gjort 128 poäng den här säsongen.

”Ska fortsätta med det”

– Efter jul är det i alla fall en topp3-kedja i ligan. De spelar, som resten av Brynäs, med extremt hög fart och flyttar pucken snabbt, säger LHC-backen Eddie Larsson.

Mot Linköping har dock Brynäs förstakedja inte fått det att stämma den här säsongen. På fyra matcher har trion tillsammans endast svarat för en poäng.

– Vi har väl matchat lite smått mot dem och har försökt få in rätt folk så ofta vi kan. Det har hjälpt och det ska vi fortsätta med, säger Eddie Larsson.

ARTIKELN HANDLAR OM