Stommen klar – men nyckelspelare kan lämna

Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Målvakten Marcus Högberg och poängkungen Broc Little kan lämna LHC.
HOCKEY

GÄVLE. För andra året i rad är Linköping utslaget i kvartsfinal.

Stommen till nästa säsong är klar – men klubben riskerar att tappa några av lagets viktigaste spelare.

– Jag vill absolut spela en säsong till och helst med Linköping, men vi får se hur det blir, säger 38-årige lagkaptenen Niklas Persson.

Linköping avslutade grundserien på ett imponerande sätt och nämndes inför slutspelet som en het utmanare till guldet, men för andra året i rad slutar titeldrömmen redan i kvartsfinal för LHC.

Arbetet inför nästa säsong är förstås redan i full gång för GM Fredrik Emvall och LHC har en stomme på 14 spelare på kontrakt över nästa säsong, men två av dessa kan ändå lämna klubben – och det är inte vilka spelare som helst, utan förstemålvakten Marcus Högberg samt poängkungen Broc Little. Ottawa vill ha över Högberg och Little kan lämna för spel i en annan europeisk liga:

– Jag har en klasul i kontraktet som gör att jag kan lämna för spel i Schweiz eller KHL, vi får se vad som händer. Jag kan inte säga mer just nu, säger Little till Sportbladet.

Du har inte tagit något beslut?

– Nej, det har jag inte.

Osäker framtid för Niklas Persson

Av spelarna i dagens trupp har tio utgående kontrakt och av dessa är Anssi Salmela, Jakob Lilja och Niklas Persson de namnkunnigaste. För Persson som fyllde 38 år i söndags kan det har varit den sista matchen:

– Det får vi se den närmsta tiden. Det hoppas jag inte, men man vet aldrig, säger han.

Hur går dialogen med Linköping?

– Ja…, det går bra. Det är som det är. Jag vill inte kommentera det mer än så.

Men du vill spela nästa säsong?

– Ja, absolut.

Med Linköping?

– Absolut, säger Persson.

”Bra möten med alla killar”

Nyförvärv då? Tre spelare som det har spekulerats kring är AIK:s Fredrik Karlström, 19, Jimmy Andersson, 27, som nobbat kontraktsförlängning med Karlskrona samt Tony Mårtensson, 36. Sportbladet skrev för några veckor sedan att LHC erbjudit Mårtensson ett kontrakt inför nästa säsong, men varken LHC eller 36-åringen ville kommentera uppgifterna.

GM Emvall är på jakt efter fler återvändare. I januari var han i USA för att träffa de före detta LHC-spelarna Mattias Bäckman, Nick Sörensen och Klas Dahlbeck.

ARTIKELN HANDLAR OM