Olika förberedelser – då glirar de varandra

Foto: BILDBYRÅN
Jesper Ollas.
HOCKEY

LEKSAND. Leksand väljer att träna mellan de heta kvalmatcherna.

Moraspelarna vilar.

Två olika upplägg som får lagen att skicka gliringar till varandra.

– Vi vill vara på isen, det tyder på attityd, säger Jesper Ollas.

– Han har inte varit runt så mycket, svarar Jeremy Colliton.

Foto: BILDBYRÅN
Moras tränare Jeremy Colliton.

Slaget om Siljan går vidare.

Efter Leksands 4–2-seger senast väntar en sjätte match i Mora mellan ärkerivalerna och Mora är fortfarande bara 60 minuter från SHL-avancemanget.

Samtidigt hoppas Leksand bli det blott sjätte laget genom tiderna att vända 1–3-underläge i matchserien eftersom de redan reducerat matchserien till 2–3.

Men genom hela kvalet har lagen förberett sig på helt olika sätt – tvärt emot varandra.

Leksand har valt organiserade, om än korta, träningspass mellan matcherna medan Mora helt har struntat i att träna och fokuserar på vila och återhämtning i stället.

”Har inget tvång”

– Det kan vara väldigt olika, det där. Om vi vill vila så får vi göra det. Det finns inget tvång att träna, säger Leksands-kaptenen Jesper Ollas, som själv var på isen under fredagsförmiddagen.

Tillsammans med i stort sett hela laget.

– Jag tycker att det ändå tyder på ett sug när så många vill vara på isen och träna. Vi visar en härlig attityd och vilja att vara på isen igen. Det ser jag som något positivt.

Varför tror du att inte Mora-spelarna tränar?

– Hur Mora gör lägger jag åt sidan nu. Vi kanske har brytt oss om vad de gör lite för mycket tidigare. Men nu fokuserar vi på vårt och bryr oss kanske inte så mycket vad Mora gör i dag.

Passning tillbaka

Jeremy Colliton, Moras tränare, tycker inte att träningar mellan de heta matcherna har någon effekt.

– Vi har inte tränat alls i kvalet. Varför ska vi göra det? Det är inte nödvändigt att träna om man ändå inte tränar med spelövningar och kontakt.

Colliton skickar också en liten passning tillbaka till Jesper Ollas efter Leksandskaptenens uttalande om att träningarna ger en hint om attityd.

– Han har inte varit runt så mycket…

Hur menar du?

– På högsta nivå tränar man aldrig mellan sådana här matcher och han (Ollas) har inte varit där och inte varit runt så mycket.

ARTIKELN HANDLAR OM