Klart: Tuukka Mäntylä till Malmö Redhawks

Foto: Bildbyrån
Tuukka Mäntylä blev Malmö Redhawks sista pusselbit.
HOCKEY

Malmö Redhawks har värvat färdigt.

Sista pusselbiten in? Finske landslagsbacken Tuukka Mäntylä, 36.

– När jag hörde att Redhawks var intresserade meddelade jag min agent, att jag väldigt gärna ville spela där, säger Mäntylä i ett pressmeddelande.

I går klev Malmö Redhawks på is igen efter sommarsemestern.

Och i dag gjorde klubben klart med det sista nyförvärvet inför den kommande SHL-säsongen.

Backen Tuukka Mäntylä, 36 – med meriter från VM-spel med Finland samt SHL-rutin från Luleå och Frölunda – är klar för SHL-klubben.

– När jag hörde att Redhawks var intresserade meddelade jag min agent, att jag väldigt gärna ville spela där. Jag vet att det är ett riktigt bra lag med fina faciliteter och en trevlig stad. Jag ser verkligen fram emot att komma till Malmö och jag är väldigt glad i dag, säger Tuukka Mäntylä i ett pressmeddelande.

”Kan bli en publikfavorit”

Kontraktet är skrivet på ett år och Mäntylä kommer senast från spel i KHL med Kunlun Red Star där det blev 24 poäng (tio mål och 14 assist) på 57 matcher förra säsongen.

– Vi har sökt efter en back för att stärka laget ytterlige och nu har vi hittat honom i Tuukka. Han är en rutinerad spelare som är skridskosnabb, stark och väldigt vältränad. Han är tuff att möta och har potential att bli en riktig publikfavorit i Malmö Arena. Att han varit i Sverige tidigare, har vetskap om det svenska sättet att spela och dessutom ville komma hit ser vi också som plusfaktorer, säger Malmö Redhawks sportchef Patrik Sylvegård.