Gustafsson besviken efter beskedet

Foto: Bildbyrån
HOCKEY

Pontus Gustafsson pekas ut som ansvarig för Örebro hockeys ekonomiska fiasko.

Nu rasar fotbollsstjärnan Nordin Gerzic mot behandlingen av den tidigare general managern.

”Behandlingen av Pontus måste vara den värsta man har hört talas om inom sport!”, skriver han på twitter.

Örebro Elithockey AB gick 12,5 miljoner kronor back och föreningen ÖHK 1,1 miljoner kronor minus den gångna säsongen.

Efter de kraftiga minusresultatet bedömde revisorer som kollat på siffrorna att klubbens ordföranden Ulf Gejhammar och Pontus Gustafsson, som valde att hoppa av sitt uppdrag som general manager i mars, skulle beviljas med ansvarsfrihet.

”Velat ha en syndabock”

Men när klubben under torsdagen kallade till årsmöte uppstod förvirring då årsmötet överraskande röstade för att samtliga, utom just Pontus Gustafsson, skulle beviljas ansvarsfrihet.

– Det är klart att jag upplever att det är många människor som stuckit mig i ryggen i det här. Som velat ha en syndabock, och nu fått en syndabock. Men ska jag vara syndabock på de grunderna så kan jag vara det. Jag står för de beslut jag tagit. Jag kommer att sova väldigt gott i natt, jag är stolt över de beslut jag tagit och det sätt som jag alltid stått upp för klubben även när det kanske inte gynnat mig som person. Det finns andra, som varit nära mig, som inte borde sova lika gott, säger han till NA.

Nu stöttas han – av fotbollsstjärnan Nordin Gerzic.

”Den behandlingen av Pontus måste vara den värsta man har hört talas om inom sport! Gör om o gör rätt!#örebrohockey”, skriver Örebro-mittfältaren på twitter.

Lite senare utvecklar han sitt utspel:

”Vill bara förtydliga vad jag menar! Jag menar inte att Pontus är oskyldig för det vet jag inget om! Men han kan inte vara ensam skyldig för det som har hänt!”, skriver Gerzic.

Bitter eftersmak

Efter sex säsonger som GM och vd kliver nu Pontus Gustafsson av med en bitter eftersmak.

– Det Ulf (Gejhammar) och jag fått utstå i sociala medier, har jag förstått för jag undviker att läsa, är ingen människa värd. Det är inte klokt. När det enda jag gjort under min vakna tid i sex år är att försöka göra allt så bra som möjligt för Örebro Hockey. Och lyckats ganska bra i fem år. Bättre än någon annan har gjort, någon gång i Örebro-hockeyn. Då är det klart att, ja, det känns lite bittert.
Företagaren Staffan Dahlgren, 46, blev senare på mötet enhälligt vald till ny ordförande.

Sportbladet söker Pontus Gustafsson och Nordin Gerzic, men hittills utan framgång.

ARTIKELN HANDLAR OM