HV förlorade med två femmor

Foto: Bildbyrån
HOCKEY

HV71 kom till spel mot nästjumbon SDE med bara två femmor – på grund av sjukdom, skada och prov i skolan.

Då föll fjolårsfinalisten tungt.

– Vi åker inte med elva utespelare för att det är kul, men vi kan inte trolla med knäna, säger tränaren Ulf Johansson.

HV71 gjorde en succéartad säsong i fjol och tog sig hela vägen till final.

I år har starten varit lovande – men tuppen är tunn.

Efter två sjukdomsfall, en skada och fyra spelare borta på grund av skola kom laget till bortamatchen mot SDE med bara elva utespelare.

Då föll man med 1–3 trots fler än dubbelt så många skott.

– Vi kan inte trolla med knäna, det är den krassa sanningen. Fyra tjejer har skola och prov och grejer som gör att de inte kan åka mitt på dagen och komma hem tre på natten. Skolan i första hand, punkt, säger tränaren Ulf Johansson.

Han menar att HV71 har valt en annan linje än ifjol då laget satsade på en stor trupp med en tredjedels utländska spelare till en mindre trupp, med många svenska unga spelare.

”Tuff vardag”

– Förra säsongen ifrågasattes vi för att ha en väldigt stor trupp med många utländska namn. Vi har valt en annan linje och kapat ner truppen och då kan det bli så här. Vi har varit medvetna om risken, och ibland är olyckan framme som ikväll. Men det är de här förutsättningarna vi lever under, det är en tuff vardag för de som spelar damhockey, säger Johansson.

Bortamatchen mot SDE var den första av hela fyra matcher den här veckan. Men till helgens tre matcher får HV tillbaka flera spelare.

– Vi är revanschsugna redan nu. Visst kommer det bli en tuff säsong, med läger och sånt. Vi har flera potentiella spelare för U18-VM i vinter och då står vi där igen och biter oss i arslet för att vi satsar ungt. Någonstans får man ta smällarna, sedan får vi resa oss.

ARTIKELN HANDLAR OM