Lundqvist höll nollan i comebacken

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NEW YORK. The king is back!

Henrik Lundqvist gjorde braksuccé i sin comeback i natt.

Han höll nollan mot Dallas – efter att först ha blivit knockad i skallen så masken flög över halva isen.

– Inget att sticka under stolen med, det var riktigt skönt att få den här vinsten, säger den svenske målvaktsikonen till Sportbladet efter New York Rangers 2–0-seger.

Det fanns på sina håll farhågor om att Henrik Lundqvist efter att – för första gången under den tolv säsonger långa NHL-karriären – ha varit petad fyra matcher i rad skulle uppleva pressen som snudd på ohanterbar när han åter fick chansen från start i New York Rangers kasse i nattens bortamatch mot Dallas.

Men sannerligen inte.

Den 34-årige målvaktsstjärnan var inte nervös.

Han var rekordartat fokuserad, stoppade 27 skott – och höll sin andra nolla för säsongen.

Brutalt knockad

– Inget att sticka under stolen med, det var riktigt skönt. Jag har funderat mycket de senaste dagarna, säger ”Henke” när vi når honom en dryg timme efter slutsignalen.

Han fortsätter:

– Nyckeln ikväll för egen del var att inte göra för mycket. Tekniskt sett kändes det mycket bra. Sedan hade jag tur ett par gånger, men man behöver lite puckflyt ibland.

Det började dock väldigt dramatiskt för den blågule hjälten i American Airlines Center.

En bit in i första perioden blev han så brutalt tacklad i huvudet av Dallas-forwarden Cody Eakin att masken flög över halva isen. Själv blev han liggande en stund och försvann sedan ut i omklädningsrummet.

– Smällen kom från ingenstans, jag vete fan vad som hände, säger ”Henke” om incidenten som renderade Eakin ett matchstraff och också kan leda till avstängning.

”En av världens bästa”

– Nya regler innebär att man måste ta sig ut för kontroll efter sådana smällar, men dessbättre kände jag redan efter ett par minuter i omklädningsrummet att jag kunde köra vidare.

Så han återvände snabbt, fortsatte lika fokuserat, gjorde en hel rad avancerade räddningar

– inte minst i den galet intensiva mittperioden – och ledde sitt lag till fjärde segern på de senaste fem matcherna.

– Jag är inte förvånad, han är en av världens bästa målvakter och jag kände nästan på mig att han skulle hålla nollan, säger forwardstjärnan Rick Nash till tv-kanalen MSG.

Även Antti Niemi i hemmalagets kasse var enastående, men i ett numerärt underläge 07.08 in i tredje perioden spräckte just Nash hans nolla – och i slutet satte Mats Zuccarello 2-0 i tom kasse.

– Jäkligt skönt. Nu ska vi försöka bygga vidare på den här vinsten, sammanfattar Henrik Lundqvist.

1 av 3 | Foto: AllOverPress
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!