Rasar efter matchen: ”Så förbannad, kokar”

HOCKEY

En felaktig utvisning blev Tingsryds fall mot Björklöven.

Efter matchen rasar Taif-tränaren Magnus Sundquist mot domaren.

– Jag är så fruktansvärt jävla förbannad, jag håller på att koka, säger han till C More.

Tingsryd låg under med 0–3 efter tio spelade minuter men hämtade, efter ett mål i slutet av den första perioden och ett i början av den andra, nästan upp underläget.

När laget pressade på för en kvittering i slutet av matchen åkte dock Adam Schmidt ut i två minuter.

I en duell föll han till marken varpå hans skridsko tog i ansiktet på ”Lövens” Marcus ”Messy” Jonsson. Domaren valde att döma hög klubba och Björklöven gjorde, i det numerära överläget, 4–2 vilket blev matchavgörande.

”Fruktansvärt jävla förbannad”

Efter matchen rasade Tingsryds tränare, Magnus Sundquist, mot domslutet.

– Jag är så fruktansvärt jävla förbannad, jag håller på att koka. Jag har, på ett och ett halvt år, inte sagt ett enda ord om domarna. Men det här... det går inte. Tre man ser inte att det inte är en hög klubba och det är inte första gången det sker här uppe. Det har hänt förut med samma herrar, säger han till C More, och fortsätter:

– Det är otroligt, att tre domare bara chansar när alla andra ser att det är en skridsko. När vi är på väg tillbaka, visar moral och tar över, då får man inte chansa på en sådan grej. Nu handlar det bara om tre poäng, men det här hade varit spännande att se i ett avgörande kval. Då handlar det inte bara om poäng, utan om ekonomi.

Domaren erkänner misstaget

Han får medhåll av Björklövens tränare, Markus Åkerblom:

– Jag förstår, fullt och fast, det är ingen hög klubba. Jag är mest glad att skenan inte träffar illa i ansiktet, men det är klart att det inte är en hög klubba, säger han.

Domaren, Joakim Bodén, erkänner efter matchen sitt misstag.

– Det är en skridsko som tar i ansiktet. När jag får se den igen så nej, det är ingen utvisning. Jag tar beslutet tillsammans med en linjedomare, vi båda ville ha utvisningen. Men den ska vi ha, det är ett misstag, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM