”Vi backar hade det inte roligt”

Dubbla hattrick i galen match

avPer Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Ryan Nugent-Hopkins och Leon Draisaitl fullbordade varsitt hattrick – och till slut vann Edmonton nattens vilda västern-duell mot LA Kings med 8-4.

Det får väl ses som en rungande bekräftelse på att de ingalunda gett upp.

– Nej, vi kör stenhårt så länge vi har en chans och siktar på att vinna alla återstående matcher, säger Oscar Klefbom, som själv svarade för tre assist, till Sportbladet.

Mycket har gått snett i Edmonton under säsongen och chansen till slutspel såg alldeles nyligen ut att vara så liten att man som svensk NHL-bevakare började göra sig redo att ringa Oscar Klefbom och Adam Larsson och fråga hur de ställer sig till VM-spel.

Men de samtalen får vänta.

– Ja, nej, det beslutet tänker jag inte ens på förrän det är helt kört, meddelar Klefbom från oljestaden i Alberta.

1 av 3 | Foto: Jason Franson / TT NYHETSBYR≈N/ NTB Scanpix
Leon Draisaitl gjorde hattrick mot LA Kings

”Har absolut inte gett upp”

Och kört är det inte ännu. Inte efter segern mot LA inatt. Den placerar Oilers jämsides med Chicago (som samtidigt fick stryk av Arizona) – fem poäng under strecket.

– Vi har absolut inte gett upp ännu. Vi kört stenhårt så länge chansen finns och siktar på att vinna alla sex matcher vi har kvar, fortsätter ”Kleffy”.

”Vi backar hade det inte kul”

Att påstå att det bara är att fortsätta som i natt vore lite magstarkt, för det var en riktig vilda västern-show som utspelades i Rogers Place. Målen regnade in i båda kassarna, både Ryan Nugent-Hopkins och Leon Draisaitl fullbordade hattricks och till slut vann hemmalaget alltså med bandysiffrorna 8-4.

– Ja, herregud. För åskådarna var det säkert roligt att se, men vi backar hade inte lika kul. Det var vidöppet. Jag hade hellre sett att vi vunnit med 4-1 och spelat tajtare, säger Klefbom, som själv assisterade till tre av målen.

– Men när det kommer till kritan är det viktiga att vi vinner och tar två poäng. Då får det egentligen se ut hur det vill.

Även Adam Larsson noterades för två assist - och Carl Grundström gjorde ytterligare ett mål för Kings.

NHL-klubbarna med flest Stanley Cup-titlar genom tiderna 00:47

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

NHL