Utslagna efter fiaskomatch: ”Är inte acceptabelt”

NEW YORK. Nicklas Bäckström var äntligen tillbaka i Washingtons laguppställning i natt.

Men det hjälpte inte alls.

Capitals stod för en riktigt blek insats i femte ronden mot New York Islanders, blev nollade och är nu utslagna ur Stanley Cup-slutspelet.

– Inte acceptabelt, säger coachen Todd Reirden efter den avslutande 4-0-snytingen.

Det kändes som rätt mycket talade för Alex Ovetjkin inför den femte fajten mot New York Islanders.

De hade spelat sin bästa, mest bestämda hockey under andra halvan av den föregående matchen och äntligen kommit in i serien – och de fick äntligen tillbaka Nicklas Bäckström, som suttit på läktaren med misstänkt hjärnskakning under de tre närmast föregående ronderna.

Men de kom aldrig i närheten av normal standard, såg långa stunder ut som de helst ville få experimentet i den så kallade bubblan avslutat och förlorade med 4-0 – efter två Islanders-mål i tom kasse i slutet.

– Vi hade inte den mentala inställning som krävs i den här typen av matcher. Det är inte acceptabelt för vår organisation, säger coachen Todd Reirden på sin presskonferens efter slutsignalen.

”Finns chans att jag gjort mitt här”

Hur länge Capitals är en organisation han kan kalla ”vår” återstår att se. Reirden har inte fått något alls uträttat sedan han tog över som huvudtränare efter mästerskapet 2018 och det surrades i natt intensivt på sociala medier om att han snart får sparken och ersätts av Peter Laviolette.

Tillika kan nattens match ha varit målvakten Braden Holtbys sista i Capitals-tröjan. Han är 30 år, har utgående kontrakt och utmanas av ryska talangen Ilia Samsonov.

– Ja, det finns definitivt en chans att jag gjort mitt här. Men vem vet? Jag lever en dag i taget och ser vad som händer, säger han.

Islanders, som hade allt under kontroll i natt, är det första – och kanske enda – av de så kallade playin-lagen som gått vidare till andra omgången i Stanley Cup-slutspelet.

Där får de möta antingen Philadelphia eller Tampa, beroende på hur den pågående serien mellan Philadelphia och Montreal slutar

Bäckström (till höger) var tillbaka på isen men det hjälpte inte Capitals.
Bäckström (till höger) var tillbaka på isen men det hjälpte inte Capitals.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!