St. Louis vann åttonde raka

NEW YORK. De spelade inte sin bästa hockey i nattens drama på Manhattan, men regerande mästarna från St. Louis vet hur man gör för att vinna så det blev en åttonde raka mot New York Rangers.

– Det är svårt att klaga just nu, säger Oskar Sundqvist efter 3-1-segern.

Det var faktiskt New York Rangers, i desperat jakt på häng i det östra slutspelsracet, som stod för den mest furiösa och blixtrande hockeyn – och efter de inledande 20 minuterna hade de också ledningen med 1-0, sedan Mika Zibanejad dammat in sitt 33:e mål för säsongen (varmed han går upp på delad sjundeplats i NHL:s målliga).

Men Blues blev redan ifjol känt som det ultimata kackerlackslaget – alltså ett sådant som alltid kommer tillbaka, vad som än händer – och lyckades under de två sista perioderna vända och vann till sist med 3-1.

– Ja, jo, vi hittade till sist ett sätt att vinna, säger Oskar Sundqvist när vi träffar honom efteråt.

– Och det känns bra att vi kan göra det även i så här tajta matcher. Det har vi kanske haft lite problem med tidigare under säsongen, men vi har börjat städa upp på slutet.

”Det enda störande”

Onekligen.

Segern i natt var alltså mästarnas åttonde raka.

– Jo, det är svårt att klaga just nu. Det enda störande är väl att Colorado precis bakom oss i tabellen också är heta och vinner hela tiden, fortsätter ”Sunken”.

– Men för oss finns inget annat att göra än att fortsätta på samma sätt, vinna ännu mer och sedan får vi se var det leder den här gången.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!