NHL

St. Louis vann åttonde raka

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. De spelade inte sin bästa hockey i nattens drama på Manhattan, men regerande mästarna från St. Louis vet hur man gör för att vinna så det blev en åttonde raka mot New York Rangers.

– Det är svårt att klaga just nu, säger Oskar Sundqvist efter 3-1-segern.

Det var faktiskt New York Rangers, i desperat jakt på häng i det östra slutspelsracet, som stod för den mest furiösa och blixtrande hockeyn – och efter de inledande 20 minuterna hade de också ledningen med 1-0, sedan Mika Zibanejad dammat in sitt 33:e mål för säsongen (varmed han går upp på delad sjundeplats i NHL:s målliga).

Men Blues blev redan ifjol känt som det ultimata kackerlackslaget – alltså ett sådant som alltid kommer tillbaka, vad som än händer – och lyckades under de två sista perioderna vända och vann till sist med 3-1.

– Ja, jo, vi hittade till sist ett sätt att vinna, säger Oskar Sundqvist när vi träffar honom efteråt.

– Och det känns bra att vi kan göra det även i så här tajta matcher. Det har vi kanske haft lite problem med tidigare under säsongen, men vi har börjat städa upp på slutet.

”Det enda störande”

Onekligen.

Segern i natt var alltså mästarnas åttonde raka.

– Jo, det är svårt att klaga just nu. Det enda störande är väl att Colorado precis bakom oss i tabellen också är heta och vinner hela tiden, fortsätter ”Sunken”.

– Men för oss finns inget annat att göra än att fortsätta på samma sätt, vinna ännu mer och sedan får vi se var det leder den här gången.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Legendaren ska ta Detroit tillbaka till toppen

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Oskar Sundqvist

Mika Zibanejad

New York Rangers

Ishockey