Ishockey

”Vi ska inte be om hjälp från staten”

Av: 

Emil Eiman Roslund

HOCKEY

Flera idrottsklubbar har nu korttidspermitterat spelare.

Något Djurgårdens stjärna Marcus Högström är kritisk till.

– Det känns inte roligt att staten ska gå in och betala min lön. Det kan jag inte påstå, säger han till Hockeynews.

Korttidspermittering av spelare och annan personal har flitigt används av SHL-klubbarna under veckan för att mildra coronakrisens påverkan på deras ekonomi. Om en anställd går ned maximalt i arbetstid och bara jobbar 40 procent får klubben ett bidrag från staten till spelarens lön på cirka 26 000 kronor i månaden.

Och som Sportbladet kunde avslöja berörs knappt stjärnorna, en spelare som tjänar 200 000–300 000 kronor i månaden behöver bara avstå 3 300 kronor av sin lön per månad om man går ned i arbetstid. Förra säsongen var det 36 svenska spelare i SHL som tjänade 200 000 kronor i månaden eller mer.

Högström.

Djurgårdens back och assisterande lagkapten Marcus Högström anser att tillvägagångssättet med korttidspermittering inte är helt rätt.

Tre SHL-klubbar

– Jag tycker inte att vi som höginkomsttagare ska be om hjälp från staten när det finns extremt många arbeten och situationer som behöver pengar mer än någonting annat, säger Marcus Högström till Hockeynews.

Hittills i SHL har Frölunda, HV71 och Rögle korttidspermitterat spelare och andra anställda. Malmö Redhawks kanslipersonal har berörts, spelare och ledare kan eventuellt korttidspermitteras.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

AVSLÖJAR: Permitteras – får behålla stjärnlön

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Ishockey

SHL Svenska hockeyligan

Djurgårdens IF Ishockey

Marcus Högström