Vegas ilska efter domslutet: ”Pinsamt”

avMagnus Wilsson

Vegas tappade en 3–0-ledning till 3–4 efter fyra mål av San Jose i ett fem minuters powerplay efter ett matchstraff.

Ett domslut som i efterhand har fått stor kritik.

– Det är ett jävla skämt, säger Vegasanfallaren Jonathan Marchessault till ESPN.

Nio minuter in i den tredje perioden i match sju mellan Vegas Golden Knights och San Jose Sharks hade Vegas en säker 3–0-ledning och såg ut att vinna matchen. Men då blev förlorade Vegasanfallaren Cody Eakin en tekning mot Joe Pavelski och valde att crosschecka honom. Pavelski föll illa och slog huvudet i isen och fördes blödande av från isen. Eakin fick matchstraff och på det efterföljande powerplayet gjorde San Jose fyra mål på fyra minuter.

Efter matchen rasar Vegas Jonathan Marchessault mot beslutet i en intervju med ESPN.

– Jag hoppas verkligen att Joe Pavelski är okej. Självklart så vill du aldrig se något sådant hända, men det är ett jävla skämt. Fem minuter för det där? Varför har vi inte videogranskning på det, det förändrar hela utgången av matchen. Seriöst vad är det?

Enligt Marchessault tog domarna beslutet utan att ens ha sett situationen.

– Det är en sådan besvikelse. De försöker ta plats i matchen som inte ens är jämn, det står 3–0. Ta en tvåa visst, men en femma för något du inte ser och bara bedöma på utfallet. Det är ett jävla skämt. Det är pinsamt, det är vad det är.

1 av 3

”Stulen? Ja!”

Vegasanfallaren hade kunnat köpa en tvåminutersutvisning, men menar att det här beslutet avgjorde matchen.

– Om den blev stulen? Ja! Det stod 3–0 med 10-12 minuter kvar och de gör fyra mål på powerplayet, säger han.

– Nej. Om de får ett powerplay, visst det blir 3–1, big deal. Två mål upp och tio minuter kvar, svarar han på frågan om de hade kunnat förlora utan det beslutet.

”Hemskt”

Vegas kunde sedan kvittera, men San Jose avgjorde sedan på övertid och Vegas är därmed utslaget ur Stanley Cup. Jonathan Marchessault tycker nu att NHL borde skämmas.

– Uppenbarligen så existerar mänskliga fel, men det är ett snabbt spel för alla. Jag tror alla behöver extra hjälp. Jag tror att de ville ta plats i matchen och tog ett dåligt beslut. Titta var vi är nu, sommarlov och fem månader till första matchen när grundserien startar. Det är hemskt, säger han.

– Misstolka mig inte, jag är ett stort fan av Joe Pavelski och är en grym spelare och jag hoppas verkligen att han är okej, men det domslutet förändrar hela utgången, vår framtid och det här året. Det är ett skämt. Jag hade skämts om jag var dem, säger han och syftar på NHL.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM