Rangers vann dramatiska derbyt

NEW YORK. Rangers gjorde det i natt igen.

För andra gången på bara några dygn slog de värsta rivalerna Islanders – och avgjorde med bara 25 sekunder kvar av ordinarie matchtid.

– Det var som en slutspelsmatch och det är bra för oss att få uppleva sådana. Ska vi kunna jaga ikapp börjar vårt slutspel liksom nu, säger Mika Zibanejad till Sportbladet efter 3-2-segern.

Islanders har dominerat hockeyscenen i New York i flera år och fansen hade hoppats att den regelrätta lilla serie derbyn ligan planterat i spelschemat just nu, med tre matcher på en dryg vecka, skulle bli rena romerska gästabudet.

Näst efter Stanley Cup-titlar finns det inget supportrarna från Long Island värdesätter högre än segrar mot just Rangers.

Men det har inte alls gått som planerat.

Manhattan-laget vann med hela 6-2 i första ronden på Madison Square Garden natten till tisdag – och följde alltså upp med en ny seger med 3-2 i Nassau Coliseum i natt.

– Ja, det har varit några bra dagar. Även om inte så många i vårt unga lag varit med i såna här matcher tidigare blir det lite extra rivalitet mot Islanders, så det är kul att vinna såna här matcher, säger Mika Zibanejad när vi talar med honom efteråt. 

– Jag tycker också vi gjort det bra och vunnit på olika sätt i två matcher med skilda karaktärer.

Ja, i natt var det hård kamp och väldigt jämnt – och först i ett powerplay när 25 sekunder återstod avgjorde Chris Kreider, efter framspelning av just Mika.

– Det var som en slutspelsmatch och det är bra för oss att få uppleva sådana. Ska vi ha kunna jaga ikapp börjar vårt slutspel liksom nu, konstaterar han.

”Inte det snyggaste mål jag gjort”

Förstecentern från Stockholm gjorde ett mål själv också – sitt artonde för säsongen. Han var med och bökade in en puck som passerade mållinje med minst möjliga marginal och mål kunde dömas först efter noggrann videogranskning.

– Ja, det var inte precis det snyggaste mål jag gjort, men det var skönt att se den gå in. Särskilt som det var i powerplay, vi har börjat få igång det på slutet.

Nu väntar match mot Columbus på söndag – och sedan ytterligare en holmgång mot Islanders natten till onsdag, på Garden.

– Därefter har vi All Star-breaket och det skulle vara väldigt skönt om vi avslutade bra och fick lite häng på en slutspelsplats och hade det att komma tillbaka till veckan därpå, säger Mika.

Jesper Fast noterades också för en assist i natt.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!