SHL bekräftar: Frias efter storbråket

avMakoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:

Fyra spelare fick matchstraff när Växjö och Malmö rök ihop i båset under lördagens SHL-match.

Det blir dock inga ytterligare straff för slagskämparna.

– Enligt regelverket så ska samma bedömning göras oavsett om händelsen äger rum på eller utanför isen, säger SHL:s domaransvarige Tomas Thorsbrink till SVT.

Det var minst sagt stökiga scener som utspelade sig i lördagens SHL-match mellan Växjö och Malmö, när båda lagen började slåss i båset. Bråket var av en sådan dignitet att säkerhetsvakter fick ingripa.

Domarna valde att dela ut fyra matchstraff, två till vardera lag, efter att slagsmålet lagt sig. Nicolai Mayer och Henrik Hetta i Malmö samt Richard Gynge och Ludvig Nilsson i Växjö fick samtliga ta en tidig dusch.

Anmäls inte

De straffas dock inte ytterligare.

Enligt SVT har ingen anmälan nått disciplinnämndens bord. Och domaransvarige Tomas Thorsbrink bekräftar också att det inte blir ytterligare repressalier för matchstraffen och slagsmålet.

– Enligt regelverket så ska samma bedömning göras oavsett om händelsen äger rum på eller utanför isen. Och från domarperspektiv så kommer den här händelsen inte att anmälas eftersom vi inte anser att den är tillräckligt allvarlig, säger Thorsbrink till SVT.

”Skadar SHL:s varumärke”

Svenska ishockeyförbundets tävlingschef Olof Östbom är inne på samma spår.

– I grunden, om vi tittar disciplinärt, så är det fyra spelare som fått matchstraff. Det är det som regelboken säger så det har jag inga synpunkter på, säger Östblom till Sportbladet.

Tycker du att reglerna behöver ändras?

Det här är en unik situation. Vi har inte tittat på det nu. Det är något man får utvärdera i en framtid. Just nu har vi inte gjort någon annan bedömning än att vi får titta på de enskilda händelserna.

Ska ha möte med Hemlin

Östblom berättar att han under morgondagen ska träffa SHL-sportchefen Johan Hemlin för att gå igenom händelserna från lördagen.

– Gällande tävlingsfrågan och säkerheten kring matchen så ska vi titta på det. Så får vi se om det hade kunnat vara något som hade varit bättre i säkerhetsarbetet, säger Östblom.

Fotnot: I en tidigare version av denna text citerades Olof Östblom felaktigt.

Foto: Bildbyrån
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM